Päärynä-sinihomejuustopiirakka - Reseptit - Ilta-Sanomat

Päärynä-sinihomejuustopiirakka

Lorauta päärynä-sinihomejuustopiirakan päälle vähän hunajaa ennen tarjoilua.

13.4.2012 12:31
Määrä8 annosta
Valmistusaika3 t
Energia414 kcal / annos

Ainekset

  • 250 g

    vehnäjauhoa

  • 1 tl

    sokeria

  • 1 tl

    suolaa

  • 125 g

    pehmeää voita

  • 1

    kananmuna

  • n. 4-5 rkl

    kylmää vettä

  • <b>Täyte:</b>

  • 4

    pientä päärynää

  • 150 g

    sinihomejuustoa

  • 3 dl

    ranskankermaa

  • 2

    kananmunaa

  • mustapippuria

  • pieni ripaus suolaa

Valmistusohjeet

  1. Sekoita suola ja sokeri jauhoihin. Sekoita kevyesti jauhot ja pehmeähkö voi. Älä vaivaa taikinaa. Sekoita joukkoon muna varovasti. Lisää vesi ja sekoita kevyesti taikinapalloksi. Kääri taikina muoviin ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi. Painele viileä taikina noin 23 cm piirakka tai irtovuoan pohjalle ja reunoille.

  2. Esipaista 200 asteessa 10 min. Kuori ja siivuta päärynä. Lisää pohjan päälle päärynäsiivut ja murustettu sinihomejuusto. Sekoita ranskankerma ja munat sekä mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Kaada juuston päälle. Paista 35 min. 200-asteisessa uunissa. Tarjoile hieman haaleana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit