Munkkien munkit

Pienet munkit ovat vapun parasta sormisyötävää.
  • 2 t

Ainekset

2 dl
maitoa
1 dl
tummaa olutta esim. Grimbergen Duppel luostariolutta
25 g
tuorehiivaa
ripaus suolaa
1 dl
sokeria
1
kananmuna
8 ½ dl
vehnäjauhoa
75 g
pehmeää voita
munkinpaistorasvaa paistamiseen
Pintaan:
sokeria
100 g
sulatettua suklaata
hasselpähkinärouhetta

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä maito ja olut kädenlämpöiseksi.
    Murenna hiiva nesteeseen. Lisää sitten suola, sokeri ja kananmuna. Lisää vehnäjauhot osissa ja alusta taikina pehmeäksi.

    Lisää lopuksi pehmeä voi ja alusta se taikinaan.

    Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.

  2. Pyörittele taikinasta pieniä palloja ja anna kohota vielä puoli tuntia.

    Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa tai valurautapasdassa. Kokeile rasvan kuumuutta paistamalla yksi munkki. Rasva on tarpeeksi kuumaa, kun munkki paistuu kypsäksi sisältä ja jää ulkopuolelta kauniin tumman ruskeaksi.

    Nosta reikäkauhalla muutama munkki kerrallaan kypsymään ja käännä niitä kypsymisen aikana, että ne paistuvat tasaisesti. Nosta ne talouspaperille valumaan. Kierittele ne lämpiminä sokerissa.

  3. Sulata suklaa ja dippaa osa munkista sulaan suklaaseen ja sen jälkeen heti hasselpähkinärouheeseen.

    Tarjoile juomana kylmää maitoa tai kylmää tummaa Grimbergen Dubbel olutta.


    Resepti: Anikó Lehtinen / Sinebrychoff
    Kuva: Sami Repo

Kommentit

    Näytä lisää