Sima

Perinteinen sima on raikas kevätjuoma. Sitä sopii tarjota muulloinkin kuin vappuna.

20.4.2012 11:50
Määrän. 4 ½ litraa
Valmistusaikan. 3-5 vrk

Ainekset

  • 4 l

    vettä

  • 250 g

    fariinisokeria

  • 250 g

    sokeria

  • tummaan simaan voit käyttää pelkästään fariinisokeria

  • 2

    sitruunaa

  • 1/5 tl

    tuoretta hiivaa (hiivaa tarvitaan siis todella vähän)

  • rusinoita

  • Pullotukseen:

  • 3 tl

    sokeria

  • Lisäksi:

  • 3

    pulloa esim. 3 x 1 ½ l muovipulloja (vanhoja mehupulloja, limupulloja tai kivennäisvesipulloja tms.)

Valmistusohjeet

  1. Valmista sima suuressa kattilassa. Laita sokerit kattilaan. Kiehauta noin puolet vedestä ja kaada se sokerien päälle. Sekoita.

  2. Pese sitruunat hyvin. Purista sitruunoista mehu ja raasta kuori. Sekoita loput vedestä sekä sitruunamehu ja -kuori keskenään. Kaada seos kattilaan.

  3. Liuota hiiva pieneen nestetilkkaa ja sekoita se kattilan nesteeseen. Anna siman käydä huoneenlämmössä 1-2 vuorokautta. Pullota sima siivilän läpi. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Sulje korkki.

  4. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä sima valmistuu noin viikossa, huoneenlämmössä noin 3 päivässä. Säilytä valmis sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa. Muistathan, että paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia. Pullo voi "räjähtää".

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit