Sima

Perinteinen sima on raikas kevätjuoma. Sitä sopii tarjota muulloinkin kuin vappuna.
  • n. 3-5 vrk
  • n. 4 ½ litraa

Ainekset

4 l
vettä
250 g
fariinisokeria
250 g
sokeria
tummaan simaan voit käyttää pelkästään fariinisokeria
2
sitruunaa
1/5 tl
tuoretta hiivaa (hiivaa tarvitaan siis todella vähän)
rusinoita
Pullotukseen:
3 tl
sokeria
Lisäksi:
3
pulloa esim. 3 x 1 ½ l muovipulloja (vanhoja mehupulloja, limupulloja tai kivennäisvesipulloja tms.)

Valmistusohjeet

  1. Valmista sima suuressa kattilassa.

    Laita sokerit kattilaan. Kiehauta noin puolet vedestä ja kaada se sokerien päälle. Sekoita.

  2. Pese sitruunat hyvin. Purista sitruunoista mehu ja raasta kuori.

    Sekoita loput vedestä sekä sitruunamehu ja -kuori keskenään. Kaada seos kattilaan.

  3. Liuota hiiva pieneen nestetilkkaa ja sekoita se kattilan nesteeseen. Anna siman käydä huoneenlämmössä 1-2 vuorokautta.

    Pullota sima siivilän läpi. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Sulje korkki.

  4. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan.

    Viileässä sima valmistuu noin viikossa, huoneenlämmössä noin 3 päivässä.

    Säilytä valmis sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.

    Muistathan, että paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia. Pullo voi "räjähtää".

Kommentit

    Näytä lisää