Munkit ja rinkilät - Reseptit - Ilta-Sanomat

Munkit ja rinkilät

Munkit kuuluvat vappuun!

26.4.2012 10:20
Määrä30 munkkia
Valmistusaika2 t
Energia200 kcal / annos

Ainekset

  • 3 dl

    maitoa

  • 25 g

    hiivaa

  • 3/4 dl

    sokeria

  • 1

    muna

  • ripaus suolaa

  • 8 ½ dl

    vehnäjauhoja

  • 75 g

    voita

  • kypsentämiseen 1 kg munkinpaisto- tai kookosrasvaa

  • Pinnalle:

  • sokeria

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen. Lisää sokeri ja kananmuna. Kananmuna ei ole välttämätön, mutta antaa hyvän rakenteen. Lisää suola vehnäjauhoihin. Lisää jauhoja taikinaan pikkuhiljaa alustaen. Vaivaa taikina pehmeäksi. Lisää lopuksi pehmeä voi. Anna taikinan kohota puolisen tuntia.

  2. Pyörittele taikinasta pingispallon kokoisia pyörylöitä. Tee osasta munkeista rinkilöitä tekemällä reikä pyörylän keskelle ja venyttämällä taikinaa vähän. Anna kohota noin 20 minuuttia.

  3. Kuumenna rasva paksupohjaisessa kattilassa tai valurautapadassa. Nosta reikäkauhalla muutama munkki kerrallaan kypsymään ja käännä kerran kypsymisen aikana. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperille valumaan. Pyörittele sokerissa. Tarjoa vastapaistettuina.

  4. VINKKI! Kuumenna rasva 180 asteiseksi. Parhaiten rasvan kuumuuden sinulle kertoo rasvalämpötilamittari. Jos sinulla ei ole mittaria, voit testata rasvan kuumuuden paistamalla pienen palan taikinaa. Kun taikina ruskistuu mukavasti minuutissa, on rasva riittävän kuumaa. Jos rasva ei ole tarpeeksi kuumaa, munkki imee liikaa rasvaa itseensä eikä se maistu enää hyvältä. Jos rasva alkaa savuamaan, se on liian kuumaa. Nosta kattila pois lämmöltä hetkeksi ja odota, että rasva hieman viilenee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit