Yrttisima - Reseptit - Ilta-Sanomat

Yrttisima

Yrtit tuovat vappusimaan raikasta makua.

26.4.2012 10:25
Määrä30 annosta
Valmistusaika3-5 vrk
Energia103 kcal / annos

Ainekset

  • 4 l

    vettä

  • 500 g

    fariinisokeria

  • vaaleamman siman saat käyttämällä puolet tavallista sokeria ja puolet fariinisokeria

  • 2

    sitruunaa

  • nippu tuoretta minttua

  • nippu tuoretta basilikaa esim. thaibasilikaa

  • 1/5 tl

    tuoretta hiivaa + vähän haaleaa vettä

  • (hiivaa tarvitaan todella vähän)

  • <b>Pullotukseen:</b>

  • 3 tl

    sokeria

  • rusinoita

  • <b>Lisäksi:</b>

  • 3 x

    1 ½ l lasipulloja

Valmistusohjeet

  1. Valmista sima suuressa kattilassa. Laita sokeri kattilaan. Kiehauta noin puolet vedestä ja kaada se sokerin päälle. Sekoita. Pese sitruunat hyvin. Purista sitruunoista mehu ja raasta kuori. Sekoita loput vedestä, sitruunamehu ja -kuori sekä yrtit varsineen. Kaada seos kattilaan. Liuota hiiva pieneen nestetilkkaan ja sekoita se kattilan nesteeseen.

  2. Anna siman käydä huoneenlämmössä 1-2 vuorokautta. Siivilöi sima ja pullota se. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Sulje korkki, mutta älä liian tiukasti. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan.

  3. Viileässä sima valmistuu noin viikossa, huoneenlämmössä noin 3 päivässä. Säilytä valmis sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa. Muistathan, että paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia. Pullo voi ”räjähtää”.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit