Tippaleivät

Koristele valmiit ja jäähtyneet tippaleivät tomusokerilla.
  • 1 ½ t
  • 30 kpl
  • 250 kcal / annos

Ainekset

5 dl
maitoa
20 g
hiivaa
2
munaa
1 rkl
sokeria
7 dl
vehnäjauhoja
Paistamiseen:
1 kg
munkinpaisto- tai kookosrasvaa
Pinnalle:
tomusokeria

Valmistusohjeet

  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat,
    sokeri ja vehnäjauhot. Sekoita löysäksi taikinaksi. Anna
    kohota puolisen tuntia.

    Täytä pursotinpussi taikinalla ja leikkaa päähän pieni reikä.

  2. Upota kuumaan rasvaan teräksinen pyöreä kauha tai
    muu teräksinen muotti. Pursota taikinaa muottiin ohuena
    nauhana niin, että se muodos taa pienen kerän.

    Paista 2-3 tippaleipää kerrallaan. Käännä tippaleivät, kun toinen puoli on kauniin ruskea ja kypsennä toinen puoli.
  3. Nosta valmiiksi paistuneet tippaleivät talouspaperin
    päälle valumaan. Jäähdytä. Ripottele pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.
  4. VINKKI!
    Kuumenna rasva 180 asteiseksi. Parhaiten rasvan kuumuuden sinulle kertoo rasvalämpötilamittari. Jos sinulla ei ole mittaria, voit testata rasvan kuumuuden paistamalla pienen palan taikinaa. Kun taikina ruskistuu mukavasti minuutissa, on rasva riittävän kuumaa.

    Jos rasva ei ole tarpeeksi kuumaa, tippaleipä imee liikaa rasvaa itseensä eikä se maistu enää hyvältä. Jos rasva alkaa savuamaan, se on liian kuumaa. Nosta kattila pois lämmöltä hetkeksi ja odota, että rasva hieman viilenee.

Kommentit

    Näytä lisää