Tippaleivät

Koristele valmiit ja jäähtyneet tippaleivät tomusokerilla.

26.4.2012 10:29
Määrä30 kpl
Valmistusaika1 ½ t
Energia250 kcal / annos

Ainekset

  • 5 dl

    maitoa

  • 20 g

    hiivaa

  • 2

    munaa

  • 1 rkl

    sokeria

  • 7 dl

    vehnäjauhoja

  • Paistamiseen:

  • 1 kg

    munkinpaisto- tai kookosrasvaa

  • Pinnalle:

  • tomusokeria

Valmistusohjeet

  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri ja vehnäjauhot. Sekoita löysäksi taikinaksi. Anna kohota puolisen tuntia. Täytä pursotinpussi taikinalla ja leikkaa päähän pieni reikä.

  2. Upota kuumaan rasvaan teräksinen pyöreä kauha tai muu teräksinen muotti. Pursota taikinaa muottiin ohuena nauhana niin, että se muodos taa pienen kerän. Paista 2-3 tippaleipää kerrallaan. Käännä tippaleivät, kun toinen puoli on kauniin ruskea ja kypsennä toinen puoli.

  3. Nosta valmiiksi paistuneet tippaleivät talouspaperin päälle valumaan. Jäähdytä. Ripottele pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

  4. VINKKI! Kuumenna rasva 180 asteiseksi. Parhaiten rasvan kuumuuden sinulle kertoo rasvalämpötilamittari. Jos sinulla ei ole mittaria, voit testata rasvan kuumuuden paistamalla pienen palan taikinaa. Kun taikina ruskistuu mukavasti minuutissa, on rasva riittävän kuumaa. Jos rasva ei ole tarpeeksi kuumaa, tippaleipä imee liikaa rasvaa itseensä eikä se maistu enää hyvältä. Jos rasva alkaa savuamaan, se on liian kuumaa. Nosta kattila pois lämmöltä hetkeksi ja odota, että rasva hieman viilenee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit