Wallenbergin pihvi

Wallenbergin pihvi tarjoillaan usein muusin ja herneiden kanssa.
  • 50 min.
  • 4 annosta
  • 626 kcal / annos

Ainekset

600 g
vasikanjauhelihaa
3
munankeltuaista
2 tl
mausteseosta jossa on:
2
osaa valkopippuria
2
osaa muskottipähkinää
1
osa maustepippuria
1
osa neilikkaa
suolaa
2 dl
kuohukermaa
2
paksua siivua vaaleaa kuivunutta vanhaa leipää
ilman kuoria hienonnettuna leipärouheeksi
voita paistamiseen
Tarjolle:
perunamuusia ja keitettyjä herneitä

Valmistusohjeet

  1. Laita kaikki aineet kylmään hyvissä ajoin ennen massan tekoa.

    Ainesten ja sekoitusastian tulee olla kylmiä koko valmistuksen ajan.
  2. Sekoita lihan joukkoon keltuaiset ja mausteet. Lisää kerma
    juoksevana nauhana koko ajan hyvin sekoittaen. Muotoile
    taikinasta neljä pulleaa pihviä ja paneroi ne leipärouheessa.
  3. Paista pihvit miedolla lämmöllä voissa. Jätä pihvit sisältä hieman punertaviksi.

    Tarjoile pihvit keitettyjen herneiden kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää