Rosmariini-porkkanakakku

Tuore rosmariini sopii maustamaan porkkanakakun. Kokeile vaikka!

21.5.2012 15:23
Määrä10
Valmistusaika1 t + jäähdytys
Energia274 kcal / annos

Ainekset

  • 50 g

    saksanpähkinöitä

  • 100 g

    porkkanaa

  • 3 rkl

    rosmariinin lehtiä hienonnettuna

  • 2 dl

    öljyä esim. pähkinäöljyä tai oliiviöljyä

  • 2 dl

    sokeria

  • 1 dl

    fariinisokeria

  • 3

    munaa

  • 3 ½ dl

    vehnäjauhoja

  • 2 tl

    vaniljasokeria

  • 1 tl

    leivinjauhetta

  • 1 tl

    soodaa

  • 1 tl

    kanelia

  • 1 tl

    inkivääriä

  • 1 tl

    muskottipähkinää

  • Kuorrutus:

  • 250 g

    mascarponejuustoa

  • ½ dl

    tomusokeria

  • koristeeksi yrttejä

Valmistusohjeet

  1. Voitele irtopohjainen 1 ½ l:n vetoinen kakkuvuoka. Hienonna saksanpähkinät karkeaksi rouheeksi. Kuori ja raasta porkkanat. Vatkaa öljy ja sokerit tasaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

  2. Lisää pähkinärouhe, porkkanaraaste ja rosmariini samalla sekoittaen. Sekoita vehnäjauhoihin muut kuivat aineet ja lisää jauhoseos taikinaan.

  3. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 180 asteessa uunin keskiosassa noin 60 minuuttia. Jäähdytä kakku.

  4. Vatkaa tuorejuustoon tomusokeri ja levitä kuorrutetta jäähtyneelle kakulle. Anna kuorrutteen jähmettyä kylmässä noin puoli tuntia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit