Ainekset
50 g
saksanpähkinöitä
100 g
porkkanaa
3 rkl
rosmariinin lehtiä hienonnettuna
2 dl
öljyä esim. pähkinäöljyä tai oliiviöljyä
2 dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
3
munaa
3 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
soodaa
1 tl
kanelia
1 tl
inkivääriä
1 tl
muskottipähkinää
Kuorrutus:
250 g
mascarponejuustoa
½ dl
tomusokeria
koristeeksi yrttejä
Valmistusohjeet
Voitele irtopohjainen 1 ½ l:n vetoinen kakkuvuoka. Hienonna saksanpähkinät karkeaksi rouheeksi. Kuori ja raasta porkkanat. Vatkaa öljy ja sokerit tasaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.
Lisää pähkinärouhe, porkkanaraaste ja rosmariini samalla sekoittaen. Sekoita vehnäjauhoihin muut kuivat aineet ja lisää jauhoseos taikinaan.
Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 180 asteessa uunin keskiosassa noin 60 minuuttia. Jäähdytä kakku.
Vatkaa tuorejuustoon tomusokeri ja levitä kuorrutetta jäähtyneelle kakulle. Anna kuorrutteen jähmettyä kylmässä noin puoli tuntia.