Rosmariini-porkkanakakku

Tuore rosmariini sopii maustamaan porkkanakakun. Kokeile vaikka!
  • 1 t + jäähdytys
  • 10
  • 274 kcal / annos

Ainekset

50 g
saksanpähkinöitä
100 g
porkkanaa
3 rkl
rosmariinin lehtiä hienonnettuna
2 dl
öljyä esim. pähkinäöljyä tai oliiviöljyä
2 dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
3
munaa
3 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
soodaa
1 tl
kanelia
1 tl
inkivääriä
1 tl
muskottipähkinää
Kuorrutus:
250 g
mascarponejuustoa
½ dl
tomusokeria
koristeeksi yrttejä

Valmistusohjeet

  1. Voitele irtopohjainen 1 ½ l:n vetoinen kakkuvuoka.

    Hienonna saksanpähkinät karkeaksi rouheeksi. Kuori ja
    raasta porkkanat.

    Vatkaa öljy ja sokerit tasaiseksi seokseksi. Sekoita
    joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.
  2. Lisää pähkinärouhe, porkkanaraaste ja rosmariini samalla
    sekoittaen.

    Sekoita vehnäjauhoihin muut kuivat aineet ja lisää
    jauhoseos taikinaan.
  3. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 180 asteessa
    uunin keskiosassa noin 60 minuuttia. Jäähdytä kakku.
  4. Vatkaa tuorejuustoon tomusokeri ja levitä kuorrutetta
    jäähtyneelle kakulle. Anna kuorrutteen jähmettyä kylmässä
    noin puoli tuntia.

Kommentit

    Näytä lisää