Sitruuna-timjamipiirakka

Ranskalainen sitruunapiirakka saa raikkautta timjamista.
  • 1 t + jäähdytys
  • 10 annosta
  • 202 kcal / annos

Ainekset

Pohja:
1
sitruunan raastettu kuori
200 g
vehnäjauhoa
50 g
sokeria
ripaus suolaa
100 g
kylmää voita pieninä kuutioina
1
keltuainen
vähän kylmää vettä
Täyte:
3
sitruunaa (mehua pitäisi tulla noin 2 dl)
4
oksaa tuoretta timjamia
4
munaa
200 g
tomuosokeria
3 tl
vaniljasokeria
1 dl
kermaa

Valmistusohjeet

  1. Sekoita sitruunan raastettu kuori, jauhot, sokeri ja
    suola keskenään. Nypi joukkoon kylmät voikuutiot ja
    keltuainen.

    Lisää kylmää vettä sen verran, että taikinasta
    muodostuu kiinteä pallo. Älä vaivaa taikinaa. Nosta se
    kylmään kelmuun käärittynä puoleksi tunniksi.

  2. Painele taikina irtopohjaisen piirasvuoan (halk. n. 23 cm)
    pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 175 asteessa noin 15
    minuuttia. Laita pohjan päälle leivinpaperi ja painoksi kuivattuja herneitä, niin se ei nouse paistaessa.

  3. Raasta sitruunoiden kuori ja purista mehut. Vatkaa
    munat ja tomusokeri vaahdoksi.

    Sekoita kuoriraaste, hienonnettu timjami, sitruunamehu ja vaniljasokeri muna-sokerimassaan. Sekoita joukkoon kerma.
  4. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt.

    Anna jäähtyä ja nosta kylmään. Tarjoile piirakka kylmänä.

Kommentit

    Näytä lisää