Crème brûlée thaibasilikalla ja passionhedelmällä maustettuna

Klassinen crème brûlée saa eksottisen maun passionhedelmästä ja thaibasilikasta.
  • 1 t + jäähdytys yön yli jääkaapissa
  • 6 annosta
  • 252 kcal / annos

Ainekset

1
vaniljatanko
nippu thaibasilikaa
3,3 dl
kuohukermaa
1 dl
punaista maitoa
4
keltuaista
½ dl
sokeria
3
passionhedelmää
Päälle:
sokeria

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 190 asteeseen. Halkaise vaniljatangon puolikas ja kaavi siemenet. Laita siemenet, tanko ja
    basilika varsineen kattilaan yhdessä kerman ja maidon kanssa. Kuumenna seos hitaasti kiehumispisteeseen.

    Nosta kattila levyltä ja anna hautua hetken aikaa.

  2. Yhdistä kulhossa keltuaiset ja sokeri, vatkaa niitä kevyesti.
    Kuumenna kermamaito seos uudestaan ja kaada neste siivilän läpi munamassan joukkoon ohuena nauhana. Sekoita koko ajan hyvin, mutta älä vatkaa liikaa, ettei pinnalle muodostu vaahtoa.
  3. Lusikoi passionhedelmistä hedelmäliha annosvuokien pohjalle. Kaada neste päälle. Nosta annosvuoat syvään
    uunivuokaan ja siirrä uuniin.

    Kaada uunivuokaan kiehuvaa vettä niin paljon, että se ulottuu annosvuokien puoliväliin. Kypsennä vuokia uunin alaosassa 190 asteessa noin 30-40 minuuttia.
  4. Ota vuoka uunista, kun massa alkaa olla hyytynyttä. Jäähdytä annosvuoat ja nosta ne jääkaappiin hyytymään yön yli.

    Ripottele pinnalle sokeria juuri ennen tarjoilua. Paahda jälkiruokiin karamellimainen, rapea pinta kaasupolttimella.

Kommentit

    Näytä lisää