Crème brûlée thaibasilikalla ja passionhedelmällä maustettuna - Reseptit - Ilta-Sanomat

Crème brûlée thaibasilikalla ja passionhedelmällä maustettuna

Klassinen crème brûlée saa eksottisen maun passionhedelmästä ja thaibasilikasta.

21.5.2012 15:37
Määrä6 annosta
Valmistusaika1 t + jäähdytys yön yli jääkaapissa
Energia252 kcal / annos

Ainekset

  • 1

    vaniljatanko

  • nippu thaibasilikaa

  • 3,3 dl

    kuohukermaa

  • 1 dl

    punaista maitoa

  • 4

    keltuaista

  • ½ dl

    sokeria

  • 3

    passionhedelmää

  • Päälle:

  • sokeria

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 190 asteeseen. Halkaise vaniljatangon puolikas ja kaavi siemenet. Laita siemenet, tanko ja basilika varsineen kattilaan yhdessä kerman ja maidon kanssa. Kuumenna seos hitaasti kiehumispisteeseen. Nosta kattila levyltä ja anna hautua hetken aikaa.

  2. Yhdistä kulhossa keltuaiset ja sokeri, vatkaa niitä kevyesti. Kuumenna kermamaito seos uudestaan ja kaada neste siivilän läpi munamassan joukkoon ohuena nauhana. Sekoita koko ajan hyvin, mutta älä vatkaa liikaa, ettei pinnalle muodostu vaahtoa.

  3. Lusikoi passionhedelmistä hedelmäliha annosvuokien pohjalle. Kaada neste päälle. Nosta annosvuoat syvään uunivuokaan ja siirrä uuniin. Kaada uunivuokaan kiehuvaa vettä niin paljon, että se ulottuu annosvuokien puoliväliin. Kypsennä vuokia uunin alaosassa 190 asteessa noin 30-40 minuuttia.

  4. Ota vuoka uunista, kun massa alkaa olla hyytynyttä. Jäähdytä annosvuoat ja nosta ne jääkaappiin hyytymään yön yli. Ripottele pinnalle sokeria juuri ennen tarjoilua. Paahda jälkiruokiin karamellimainen, rapea pinta kaasupolttimella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit