Vadelmamousseruudut - Reseptit - Ilta-Sanomat

Vadelmamousseruudut

Moussekakku on ihanan kuohkea ja pehmeä. Vadelmamousseruudut ovat hyvä valinta perinteisen täytekakun rinnalle juhliin.

23.5.2012 11:09
Määrä20 annospalaa

Ainekset

  • <b>Kakkupohja:</b>

  • 100 g

    mantelijauhoa

  • 90 g

    tomusokeria

  • 4

    valkuaista

  • 40 g

    sokeria

  • 1

    sitruunan raastettu kuori

  • <b>Mousse:</b>

  • 5

    liivatelehteä

  • 400 g

    vadelmia soseutettuna

  • 1 dl

    sokeria

  • 2 dl

    turkkilaista jogurttia

  • 100 g

    sulatettua valkosuklaata

  • 4 dl

    kuohukermaa

  • koristeeksi vadelmia ja kukkia

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Sekoita mantelijauho ja tomusokeri hyvin. Vatkaa valkuaiset löysäksi vaahdoksi sokerin kanssa. Sekoita valkuaisvaahto manteli-sokerimassan joukkoon vähitellen. Lisää raastettu sitruunankuori. Vuoraa n. 20 x 30 cm:n kokoinen reunallinen vuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 18-20 minuuttia. Irrota pohjataikina paperista varovasti. Vuoraa vuoka kelmulla. Nosta pohja kelmun päälle.

  2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Kuumenna soseutetut vadelmat kattilassa ja lisää sokeri. Sekoittele kunnes sokeri on liuennut. Puristele liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liota liivatteet kuumaan vadelmasoseeseen. Sekoita hyvin ja anna jäähtyä vähän aikaa. Sulata valkosuklaa varovasti. Sekoita se jogurtin joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä vadelmasose, jogurttiseos ja kermavaahto. Sekoita hyvin.

  3. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta kakku hyytymään kylmään noin 6 tunniksi. Nosta kakku vuoasta ja leikkaa se annospaloiksi. Nostele palat tarjoiluvadille ja koristele.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit