Vadelmamousseruudut

Moussekakku on ihanan kuohkea ja pehmeä. Vadelmamousseruudut ovat hyvä valinta perinteisen täytekakun rinnalle juhliin.
  • 20 annospalaa

Ainekset

Kakkupohja:
100 g
mantelijauhoa
90 g
tomusokeria
4
valkuaista
40 g
sokeria
1
sitruunan raastettu kuori
Mousse:
5
liivatelehteä
400 g
vadelmia soseutettuna
1 dl
sokeria
2 dl
turkkilaista jogurttia
100 g
sulatettua valkosuklaata
4 dl
kuohukermaa
koristeeksi vadelmia ja kukkia

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Sekoita mantelijauho
    ja tomusokeri hyvin. Vatkaa valkuaiset löysäksi
    vaahdoksi sokerin kanssa.

    Sekoita valkuaisvaahto manteli-sokerimassan joukkoon vähitellen. Lisää raastettu sitruunankuori.

    Vuoraa n. 20 x 30 cm:n kokoinen reunallinen vuoka leivinpaperilla.

    Kaada taikina vuokaan ja paista 18-20 minuuttia.
    Irrota pohjataikina paperista varovasti. Vuoraa
    vuoka kelmulla. Nosta pohja kelmun päälle.
  2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10
    minuutiksi. Kuumenna soseutetut vadelmat kattilassa ja lisää sokeri. Sekoittele kunnes sokeri on liuennut.

    Puristele liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liota liivatteet kuumaan vadelmasoseeseen. Sekoita hyvin ja anna jäähtyä vähän aikaa. Sulata valkosuklaa varovasti. Sekoita se jogurtin joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä vadelmasose, jogurttiseos ja kermavaahto. Sekoita hyvin.
  3. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta kakku hyytymään
    kylmään noin 6 tunniksi. Nosta kakku vuoasta ja
    leikkaa se annospaloiksi. Nostele palat tarjoiluvadille
    ja koristele.

Kommentit

    Näytä lisää