Sacherkakku

Sacherkakun mehevyyden salaisuus on makea aprikoositäyte ja kahvi-konjakkikostutus.

23.5.2012 11:19
Määrä12 annospalaa

Ainekset

  • <b>Kakkupohja:</b>

  • 6

    kananmunaa

  • 200 g

    tummaa laadukasta suklaata

  • 150 g

    pehmeää huoneenlämpöistä voita

  • 2 dl

    sokeria

  • 2 tl

    vaniljasokeria

  • 2 ½ dl

    vehnäjauhoja

  • <b>Kostutus:</b>

  • 1 dl

    vahvaa kahvia

  • 1 rkl

    tomusokeria

  • 3 rkl

    konjakkia

  • <b>Täyte:</b>

  • 500 g

    aprikoosihilloa

  • <b>Kuorrutus:</b>

  • 1 ½ dl

    kermaa

  • 200 g

    laadukasta tummaa suklaata

  • 1 rkl

    voita

  • <b>Tarjoiluun:</b>

  • kermavaahtoa

Valmistusohjeet

  1. Ota voi ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Sulata suklaa vesihauteessa ja jäähdytä. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vaahdota pehmeä voi, keltuaiset ja jäähtynyt suklaa vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokerit pienissä erissä. Yhdistä ainekset ja lisää lopuksi vehnäjauhot siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi.

  2. Korppujauhota kakkuvuoka, kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 min. tai kunnes kakku on kypsä. Jäähdytä kakkupohja. Leikkaa kakku kolmeen kerrokseen ja kostuta jokainen kerros kahvi-sokerikonjakkiseoksella. Kokoa kakku ja levitä aprikoosihilloa kerrosten väliin.

  3. Kuumenna kerma. Hienonna suklaa veitsellä ja sekoita suklaa kuuman kerman joukkoon. Sekoita pienissä erissä, niin saat tasaisen lopputuloksen. Lisää lopuksi voi ja sekoita hyvin. Levitä suklaa kahdessa erässä. Kaada puolet suklaasta kakun päälle ja levitä se tasaisesti. Anna ensimmäisen erän jähmettyä, ja levitä vasta sitten loput. Voit kuumentaa suklaata vähän niin saat siitä juoksevampaa. Anna kakun jähmettyä kylmässä. Nosta se huoneenlämpöön pari tuntia ennen tarjoilua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit