Suppilovahvero-kaalikääryleet

Täytä kaalikääryleet kauden sienillä tai käytä edellisen kauden kuivattuja sieniä.
  • 2 t
  • 25 kpl
  • 150 kcal / kääryle

Ainekset

1
valkokaali
Täyte:
1 dl
puuroriisiä
400 g
jauhelihaa
1
sipuli
2 rkl
öljyä
1 dl
kuivattuja suppilovahveroita tai kauden tuoreita sieniä
3 rkl
smetanaa
suolaa, mustapippuria
nippu tuoretta meiramia
Pinnalle:
2 rkl
siirappia
voinokareita

Valmistusohjeet

  1. Liota kuivattuja sieniä, kunnes ne ovat pehmeitä. Keitä kaali suolatussa vedessä melkein kypsäksi. Koverra kova kanta pois ja irrottele lehdet varovasti.

  2. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan suolavedessä
    lisukeriisiksi.
    Hienonna ja kuullota sipuli öljyssä pehmeäksi.
    Hienonna pehmenneet sienet. Sekoita täytteen aineet.

  3. Ohenna veitsellä lehtiruodin paksuin kohta. Levitä kaalinlehdet leikkuulaudalle. Nosta jokaiselle lehdelle reilu
    ruokalusikallinen täytettä ja kääri tiukaksi kääryleeksi. Lado kaalikääryleet voideltuun vuokaan. Valuta päälle siirappia ja kaada vuokaan lihaliemi. Laita voinokareet kääryleiden
    päälle.

  4. Paista aluksi 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia ja laske sitten uunin lämpö 175 asteeseen. Valele välillä paistoliemellä. Kypsennä yhteensä reilu tunti.

Kommentit

    Näytä lisää