Broilerinugetit ja uunibataattia - Reseptit - Ilta-Sanomat

Broilerinugetit ja uunibataattia

Rapeat nugetit ovat kuorrutettu maissilastuilla. Tarjoa niiden kanssa maukkaita uunibataatteja.

25.5.2012 8:00
Määrä4 annosta
Valmistusaika1 t
Energia450 kcal / annos

Ainekset

  • 600 g

    broilerin ohutleikettä

  • suolaa

  • 3 dl

    maissisuurustetta ja lisäksi vettä sen verran, että seoksesta tulee tahmainen

  • 8 dl

    maissihiutaleita

  • 2 tl

    paprikajauhetta

  • <b>Paistamiseen:</b>

  • n. 1 l

    rypsiöljyä

  • <b>Yrttidippi:</b>

  • 1

    nippu korianteria

  • 1

    limetin mehu ja raastettu kuori

  • 2 dl

    jogurttia

  • suolaa, mustapippuria

  • 600 g

    bataattia

  • öljyä

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa broilerinleikkeet annospaloiksi. Suolaa ne. Murusta maissihiutaleet hienoksi sormilla. Sekoita joukkoon paprikajauhe. Valmista maissisuurusteesta ja vedestä tahmea taikina. Lisää vettä pikkuhiljaa, että taikinasta tulee sopivan paksuista.

  2. Kaada öljy korkeareunaiseen kasariin ja kuumenna 180-asteeseen. Pyöritä kanapalat maissisuurusteesta tehdyssä taikinassa ja sen jälkeen maissihiutalemurskassa. Painele hiutalemurska tiukasti kiinni sormin. Paista palat kuumassa rypsiöljyssä molemmilta puolilta parin minuutin ajan. Nostele palat talouspaperin päälle, että ylimääräinen rasva imeytyy paperiin.

  3. Valmista dippikastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään ja tarjoile nugettien kanssa. Voitele bataattisiivut öljyllä ja mausta suolalla. Paista niitä 220 asteessa 10-15 minuuttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit