Reseptit

Broilerinugetit ja uunibataattia

Rapeat nugetit ovat kuorrutettu maissilastuilla. Tarjoa niiden kanssa maukkaita uunibataatteja.
  • 1 t
  • 4 annosta
  • 450 kcal / annos

Ainekset

600 g
broilerin ohutleikettä
suolaa
3 dl
maissisuurustetta ja lisäksi vettä sen verran, että seoksesta tulee tahmainen
8 dl
maissihiutaleita
2 tl
paprikajauhetta
Paistamiseen:
n. 1 l
rypsiöljyä
Yrttidippi:
1
nippu korianteria
1
limetin mehu ja raastettu kuori
2 dl
jogurttia
suolaa, mustapippuria
600 g
bataattia
öljyä

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa broilerinleikkeet annospaloiksi. Suolaa ne. Murusta
    maissihiutaleet hienoksi sormilla. Sekoita joukkoon paprikajauhe.

    Valmista maissisuurusteesta ja vedestä tahmea taikina. Lisää vettä pikkuhiljaa, että taikinasta tulee sopivan paksuista.
  2. Kaada öljy korkeareunaiseen kasariin ja kuumenna 180-asteeseen.

    Pyöritä kanapalat maissisuurusteesta tehdyssä taikinassa
    ja sen jälkeen maissihiutalemurskassa. Painele hiutalemurska tiukasti kiinni sormin.

    Paista palat kuumassa rypsiöljyssä molemmilta puolilta parin minuutin ajan. Nostele palat talouspaperin päälle, että ylimääräinen rasva imeytyy paperiin.
  3. Valmista dippikastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään ja tarjoile nugettien kanssa.

    Voitele bataattisiivut öljyllä ja mausta suolalla. Paista niitä 220 asteessa 10-15 minuuttia.

Kommentit

    Näytä lisää