Mutakakku - Reseptit - Ilta-Sanomat

Mutakakku

Mutakakku hurmaa suklaisella maullaan! Tässä reseptissä ei käytetä lainkaan vehnäjauhoja, joten kakku on vähähiilihydraattinen.

30.5.2012 9:33
Määrä10 annosta

Ainekset

  • 200 g

    tummaa sokeritonta suklaata

  • 200 g

    voita

  • 5

    kananmunaa

  • 1 ½ rkl

    mantelijauhetta

  • 1 tl

    kanelia

  • <b>Pinnalle:</b>

  • piparkakkumausteella maustettua kermavaahtoa ja marjoja

Valmistusohjeet

  1. Voitele halkaisijaltaan noin 20-senttinen irtopohjavuoka. Sulata voi ja pilko joukkoon suklaa. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä.

  2. Lisää munat jäähtyneeseen suklaaseokseen yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää mantelijauhe ja kaneli taikinaan varovasti sekoittaen.

  3. Kaada vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kakku on parasta seuraavana päivänä valmistuksesta. Mutakakun pitää olla keskeltä vähän löysä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit