Mutakakku

Mutakakku hurmaa suklaisella maullaan! Tässä reseptissä ei käytetä lainkaan vehnäjauhoja, joten kakku on vähähiilihydraattinen.
  • 10 annosta

Ainekset

200 g
tummaa sokeritonta suklaata
200 g
voita
5
kananmunaa
1 ½ rkl
mantelijauhetta
1 tl
kanelia
Pinnalle:
piparkakkumausteella maustettua kermavaahtoa ja marjoja

Valmistusohjeet

  1. Voitele halkaisijaltaan noin 20-senttinen irtopohjavuoka.

    Sulata voi ja pilko joukkoon suklaa. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä.
  2. Lisää munat jäähtyneeseen suklaaseokseen yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää mantelijauhe ja kaneli taikinaan varovasti sekoittaen.
  3. Kaada vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15
    minuuttia. Kakku on parasta seuraavana päivänä valmistuksesta. Mutakakun pitää olla keskeltä vähän löysä.

Kommentit

    Näytä lisää