Mantelikakkusia vadelma-kermavaahdon kera - Reseptit - Ilta-Sanomat

Mantelikakkusia vadelma-kermavaahdon kera

Mantelijauhosta syntyvät vähähiilihydraattiset leivonnaiset. Mantelikakkuset koristellaan vadelma-kermavaahdolla.

30.5.2012 9:37

Ainekset

  • 200 g

    tummaa sokeroimatonta suklaata

  • 175 g

    pehmeää huoneenlämpöistä voita

  • 200 g

    mantelijauhetta kuorellisista manteleista

  • 4

    kananmunaa

  • <b>Kermavaahto:</b>

  • 2 dl

    kermaa vaahdotettuna

  • 2 dl

    tuoreita vadelmia

  • <b>Lisäksi:</b>

  • rouhittua tummaa sokeroimatonta suklaata

Valmistusohjeet

  1. Sulta suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Jäähdytä. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa käsivatkaimella suklaa, mantelijauho, pehmeä voi ja keltuaiset. Nostele valkuaisvaahto varovasti joukkoon.

  2. Lusikoi taikinaa silikonisiin muffinivuokiin ja paista 150- asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita lopuksi joukkoon tuoreita vadelmia. Tarjoile kakkusten kanssa. Koristele rouhitulla suklaalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit