Mantelikakkusia vadelma-kermavaahdon kera

Mantelijauhosta syntyvät vähähiilihydraattiset leivonnaiset. Mantelikakkuset koristellaan vadelma-kermavaahdolla.

Ainekset

200 g
tummaa sokeroimatonta suklaata
175 g
pehmeää huoneenlämpöistä voita
200 g
mantelijauhetta kuorellisista manteleista
4
kananmunaa
Kermavaahto:
2 dl
kermaa vaahdotettuna
2 dl
tuoreita vadelmia
Lisäksi:
rouhittua tummaa sokeroimatonta suklaata

Valmistusohjeet

  1. Sulta suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Jäähdytä. Erottele
    kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset
    vaahdoksi.

    Vatkaa käsivatkaimella suklaa, mantelijauho,
    pehmeä voi ja keltuaiset. Nostele valkuaisvaahto varovasti joukkoon.

  2. Lusikoi taikinaa silikonisiin muffinivuokiin ja paista 150-
    asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita lopuksi joukkoon
    tuoreita vadelmia. Tarjoile kakkusten kanssa. Koristele rouhitulla suklaalla.

Kommentit

    Näytä lisää