Sitruuna-juustokakku - Reseptit - Ilta-Sanomat

Sitruuna-juustokakku

Tuoreet marjat koristavat sitruunaisen juustokakun.

30.5.2012 9:41
Määrä12 annosta

Ainekset

  • <b>Pohja:</b>

  • 150 g

    saksanpähkinöitä

  • ½ dl

    makeuttamattomia kookoshiutaleita

  • 70 g

    sulatettua voita

  • <b>Täyte:</b>

  • 200 g

    maustamatonta tuorejuustoa

  • 2

    kananmunaa

  • 3 dl

    kuohukermaa

  • 1 tl

    steviaa

  • 1

    sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu

  • 1 ½ rkl

    gelatiinijauhetta

  • <b>Koristeeksi:</b>

  • mintun lehtiä ja marjoja

Valmistusohjeet

  1. Sekoita pähkinärouhe, kookoshiutaleet ja sulatettu voi. Painele ne 23-senttisen irtopohjaisen piirakkavuoan pohjalle. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Jäähdytä.

  2. Vatkaa tuorejuuston joukkoon munat. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se stevialla. Raasta sitruunasta kuori ja lisää se tuorejuustoseoksen joukkoon. Purista sitruunan mehu ja kuumenna se. Sekoita gelatiinijauhe kuumennettuun sitruunamehuun. Kaada se tuorejuustoseoksen joukkoon ja sekoita hyvin.

  3. Lisää kermavaahto varovasti mutta hyvin sekoittaen tuorejuustoseokseen. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta vähintään pariksi tunniksi jääkaappiin. Koristele jähmettynyt kakku yrteillä ja marjoilla. Resepti: MasterChef-voittaja 2012 Mika Tuomonen

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit