Linssi-porkkanakeitto

Linssit tekevät porkkanakeitosta vähän ruokaisamman.
  • 30 min.
  • 4 annosta
  • 348 kcal / annos

Ainekset

500 g
porkkanoita
pieni pala juuriselleriä
1
sipuli
½
punainen chili
1 tl
korianterinsiemeniä hienonnettuina
1 tl
hienonnettua juustokuminaa eli jeeraa
3 rkl
rypsiöljyä
2 dl
punaisia linssejä
400 g
tomaattimurskaa
3 rkl
fariini- tai ruokosokeria
8 dl
kasvislientä
1
limetin puristettu mehu
1 ½ dl
kookoskermaa
suolaa, mustapippurirouhetta
pinnalle tuoretta korianteria ja jogurttia

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja paloittele porkkanat ja selleripala. Hienonna sipuli ja chili. Huuhtele linssit siivilässä.
  2. Kuullota juureksia öljyssä. Lisää mausteet ja kuumenna. Lisää linssit, tomaattimurska, sokeri ja kasvisliemi.

  3. Keitä vihannekset ja linssit pehmeiksi. Soseuta sauvasekoittimella, lisää limetin mehu ja kookoskerma.
    Mausta ja tarjoile.

Kommentit

    Näytä lisää