Raparperi-mansikkamehu - Reseptit - Ilta-Sanomat

Raparperi-mansikkamehu

Raparperi-mansikkamehu virkistää hellepäivänä! Laimenna mehua halutessasi kivennäisvedellä.

14.6.2012 8:05
Määrä10 annosta
Valmistusaika1 vrk
Energia113 kcal / annos

Ainekset

  • 800 g

    raparperia

  • 1 l

    mansikoita

  • 3

    limettiä

  • 2 l

    vettä

  • nippu minttua

  • nippu basilikaa

  • n. 2 dl

    sokeria

Valmistusohjeet

  1. Pese ja viipaloi raparperit, mansikat ja limetit. Kiehauta 2 l vettä ja lisää pilkotut hedelmät veteen. Anna kiehua noin 5 min. kannen alla. Lisää nesteeseen nippu minttua ja basilikaa varsineen sekä sokeri. Sekoita hyvin.

  2. Anna juoman jäähtyä huoneenlämpöiseksi kannen alla ja nosta kattila sitten jääkaappiin vuorokaudeksi. Vähennä sokerin määrää halutessasi.

  3. Siivilöi seuraavana päivänä pulloihin. Laimenna mehua tarvittaessa esim. kivennäisvedellä. Valmista mehua tulee noin 2,3 l.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit