Raparperikeikauskakku - Reseptit - Ilta-Sanomat

Raparperikeikauskakku

Koristele raparperikeikauskakku valkosuklaalla.

14.6.2012 8:09
Määrä12 annosta
Valmistusaika1 t 15 min.
Energia300 kcal / annos

Ainekset

  • 500 g

    raparperia tai omenaa kuutioina

  • 50 g

    voita

  • 1 dl

    sokeria

  • 1 tl

    kardemummaa

  • <b>Taikina:</b>

  • 150 g

    pehmeää huoneenlämpöistä voita

  • 1 dl

    sokeria

  • 2

    munaa

  • 100 g

    sulatettua valkosuklaata

  • 3 dl

    vehnäjauhoja

  • 2 tl

    leivinjauhetta

  • 1 tl

    vaniljasokeria

  • 100 g

    mantelijauhoa

  • 1 dl

    appelsiinimehua

  • 1

    appelsiinin raastettu kuori

  • <b>Koristeluun:</b>

  • 100 g

    valkosuklaata sulatettuna

  • <b>Tarjolle:</b>

  • vaniljajäätelöä

Valmistusohjeet

  1. Paloittele raparperit/omenat ja leikkaa voi kuutioiksi. Ripottele silikonisen kakkuvuoan (Ø noin 24cm) pohjalle raparperipalat, voikuutiot, sokeri ja kardemumma.

  2. Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon munat yksitellen. Lisää sulatettu valkosuklaa. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan. Sekoita joukkoon appelsiinin mehu ja raastettu kuori.

  3. Levitä taikina raparperipalojen päälle vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 45-50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vähän. Kumoa se ja koristele sulatetulla valkosuklaalla. Tarjoile lisänä halutessasi löysää vaniljajäätelöä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit