Reseptit
Itse tehdyt burgersämpylät

Itse tehdyt burgersämpylät
Itse leivotun hampurilaissämpylän salaisuus on pitkä nostatusaika ja hieman rasvainen taikina.
- 5 t
- 8 sämpylää
- 275 kcal / annos
Ainekset
- 2 dl
- lämmintä vettä
- ½ dl
- luomutäysmaitoa
- 1 rkl
- sokeria tai hunajaa
- 2 tl
- kuivahiivaa
- 8 dl
- luomuvehnäjauhoja
- 2 tl
- hienoa merisuolaa
- 40 g
- pehmeää huoneenlämpöistä voita
- 2
- luomukananmunaa
- Lisäksi:
- voiteluun valkuaista ja tilkka vettä
- seesaminsiemeniä
Valmistusohjeet
- Lämmitä nesteet vähän käden lämpöä suuremmaksi,
koska tässä käytetään kuivahiivaa. Lisää joukkoon sokeri tai hunaja.
Yhdistä kuivahiiva, jauhot ja suola. Nypi voi jauhojen
joukkoon. Vatkaa munista rakenne rikki kevyesti. Lisää
neste ja vatkattu muna jauho-voiseoksen joukkoon.
- Vaivaa taikinaa hyvin, kunnes se irtoilee kulhon reunoista. Taikinan kuuluu olla löysää. Voit lisäillä vähän jauhoja tarpeen vaatiessa, mutta älä lisää liikaa.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa muutama tunti.
Pyörittele taikinasta kahdeksan litteää sämpylää. Nosta
sämpylät kohoamaan vielä pariksi tunniksi leivinpaperin
päälle pellille. - Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Vatkaa valkuainen sekä tilkka vettä ja voitele sämpylät.
Ripottele päälle seesaminsiemeniä.
Paista sämpylöitä 10-15 minuuttia. Jäähdytä sämpylät. Valmista pihvit ja muut lisukkeet valmiiksi.
Halkaise sämpylät ja grillaa leikkuupinta juuri ennen tarjoilua rapeaksi.
Kommentit
Näytä lisää