Itse tehdyt burgersämpylät

Itse leivotun hampurilaissämpylän salaisuus on pitkä nostatusaika ja hieman rasvainen taikina.
  • 5 t
  • 8 sämpylää
  • 275 kcal / annos

Ainekset

2 dl
lämmintä vettä
½ dl
luomutäysmaitoa
1 rkl
sokeria tai hunajaa
2 tl
kuivahiivaa
8 dl
luomuvehnäjauhoja
2 tl
hienoa merisuolaa
40 g
pehmeää huoneenlämpöistä voita
2
luomukananmunaa
Lisäksi:
voiteluun valkuaista ja tilkka vettä
seesaminsiemeniä

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä nesteet vähän käden lämpöä suuremmaksi,
    koska tässä käytetään kuivahiivaa. Lisää joukkoon sokeri tai hunaja.

    Yhdistä kuivahiiva, jauhot ja suola. Nypi voi jauhojen
    joukkoon. Vatkaa munista rakenne rikki kevyesti. Lisää
    neste ja vatkattu muna jauho-voiseoksen joukkoon.

  2. Vaivaa taikinaa hyvin, kunnes se irtoilee kulhon reunoista. Taikinan kuuluu olla löysää. Voit lisäillä vähän jauhoja tarpeen vaatiessa, mutta älä lisää liikaa.

    Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa muutama tunti.
    Pyörittele taikinasta kahdeksan litteää sämpylää. Nosta
    sämpylät kohoamaan vielä pariksi tunniksi leivinpaperin
    päälle pellille.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

    Vatkaa valkuainen sekä tilkka vettä ja voitele sämpylät.
    Ripottele päälle seesaminsiemeniä.

    Paista sämpylöitä 10-15 minuuttia. Jäähdytä sämpylät. Valmista pihvit ja muut lisukkeet valmiiksi.

    Halkaise sämpylät ja grillaa leikkuupinta juuri ennen tarjoilua rapeaksi.

Kommentit

    Näytä lisää