Kantarellipiirakka

Kantarelli on suomalaisten suosikkisieni. Kantarellipiirakassa sienen maku pääsee oikeuksiinsa.
  • 1 t
  • 15 palaa
  • 230 kcal / annos

Ainekset

Pohja:
3 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
200 g
pehmeää voita
2 dl
juuressosetta esim. porkkana-perunasosetta
Täyte:
1 l
kantarelleja
2
salottisipulia
2 rkl
öljyä
pari oksaa timjamia
suolaa
mustapippuria
200 g
mustaleima emmentaljuustoraastetta
2 dl
kermaa
3
munaa

Valmistusohjeet

  1. Sekoita pohjan ainekset nopeasti taikinaksi. Taikinaa ei
    tarvitse vaivata. Painele taikina piirakkavuoan (n. 23 cm halkaisijaltaan) pohjalle ja reunoille.
  2. Kuullota hienonnetut kantarellit ja sipulit öljyssä. Lisää
    joukkoon timjamia, suolaa ja mustapippuria. Sekoita juustoraaste, kerma ja munat keskenään.

    Kaada paistettu sienitäyte pohjan päälle ja lisää munajuustoseos.
  3. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25-35 min. Viimeiset viisi minuuttia paista piirakkaa alalämmöllä, että pohja paistuu hyvin.

Kommentit

    Näytä lisää