Kantarellipiirakka - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kantarellipiirakka

Kantarelli on suomalaisten suosikkisieni. Kantarellipiirakassa sienen maku pääsee oikeuksiinsa.

17.8.2012 9:50
Määrä15 palaa
Valmistusaika1 t
Energia230 kcal / annos

Ainekset

  • <b>Pohja:</b>

  • 3 ½ dl

    vehnäjauhoja

  • 1 tl

    leivinjauhetta

  • 200 g

    pehmeää voita

  • 2 dl

    juuressosetta esim. porkkana-perunasosetta

  • <b>Täyte:</b>

  • 1 l

    kantarelleja

  • 2

    salottisipulia

  • 2 rkl

    öljyä

  • pari oksaa timjamia

  • suolaa

  • mustapippuria

  • 200 g

    mustaleima emmentaljuustoraastetta

  • 2 dl

    kermaa

  • 3

    munaa

Valmistusohjeet

  1. Sekoita pohjan ainekset nopeasti taikinaksi. Taikinaa ei tarvitse vaivata. Painele taikina piirakkavuoan (n. 23 cm halkaisijaltaan) pohjalle ja reunoille.

  2. Kuullota hienonnetut kantarellit ja sipulit öljyssä. Lisää joukkoon timjamia, suolaa ja mustapippuria. Sekoita juustoraaste, kerma ja munat keskenään. Kaada paistettu sienitäyte pohjan päälle ja lisää munajuustoseos.

  3. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25-35 min. Viimeiset viisi minuuttia paista piirakkaa alalämmöllä, että pohja paistuu hyvin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit