Oeufs en cocotte — vuoissa paistetut munat - Reseptit - Ilta-Sanomat

Oeufs en cocotte — vuoissa paistetut munat

Vuoissa paistetut munat sopivat esim. ranskalaistyyliselle aamiaiselle. Tarjoile ne savulohen ja paahtoleivän kanssa.

17.8.2012 10:03
Määrä1 annos
Valmistusaika20 min.
Energia240 kcal / annos

Ainekset

  • Yksi annos:

  • nokare voita

  • uunin kestävä kohokasvuoka tai kahvikuppi

  • 2 rkl

    kermaa

  • uunipannu vesihaudetta varten

  • 2

    munaa

Valmistusohjeet

  1. Voitele vuoka ja säästä pieni nokare voita tuonnemmaksi. Kaada 1 rkl kermaa vuoan pohjalle ja nosta vuoka vesihauteeseen, eli laakeaan astiaan, jossa on kiehuvaa vettä. Kun kerma on kuumaa, riko vuokaan munat. Kaada loput kermasta munien päälle ja lisää voinokare kerman päälle.

  2. Nosta vesihaude uuniin ja paista 7-10 min. Munat ovat valmiita kun ne ovat juuri ja juuri hyytyneet, mutta tärisevät vielä vuoissaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Resepti kirjasta Ranskalaisen keittiön salaisuudet (WSOY) Julia Child

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit