Clafouti — kirsikkavuoka

Kirsikoiden sijasta voit käyttää myös muita marjoja. Vadelmat ja mustikat sopivat hyvin.
  • 1 t 10 min.
  • 4
  • 255 kcal / annos

Ainekset

7 dl
kirsikoita, joista kivet on poistettu
Taikina:
3 dl
maitoa
3/4 dl
sokeria
3
munaa
vaniljaa
hyppysellinen suolaa
1 ½ dl
vehnäjauhoja
vuoan voiteluun voita

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita taikinan aineksia tehosekoittimessa minuutin ajan.
  2. Kaada taikina yhteen isoon voideltuun vuokaan tai pieniin vuokiin ja levitä kirsikat taikinan päälle. Sirottele päälle sokeria. Paista uunin keskiosassa noin tunnin.


    Resepti kirjasta Ranskalaisen keittiön salaisuudet (WSOY) Julia Child

Kommentit

    Näytä lisää