Beurre Blanc — voikastike - Reseptit - Ilta-Sanomat

Beurre Blanc — voikastike

Voikastike eli beurre blanc on klassinen ranskalainen kastike, joka sopii esim. vaalean kalan kanssa tarjottavaksi.

17.8.2012 10:18
Määrä6
Valmistusaika20 min
Energia409 kcal / annos

Ainekset

  • ½ dl

    valkoviinietikkaa

  • ½ dl

    kuivaa valkoviiniä tai sitruunamehua

  • 1 rkl

    hyvin hienoksi silputtua salottisipulia

  • 1/4 tl

    suolaa

  • hyppysellinen valkopippuria

  • 350 g

    voita nokareina

  • Mausteeksi:

  • suolaa

  • pippuria

  • sitruunamehua

Valmistusohjeet

  1. Laita paksupohjaiseen kattilaan nesteet ja sipulisilppu. Keitä lientä kunnes nestettä on jäljellä 1 ½ rkl. Ota kattila pois lämmöltä ja vatkaa liemeen 2 nokaretta kylmää voita. Kun voi pehmenee ja kuohkeutuu liemessä, vatkaa sekaan uusi nokare.

  2. Pane kattila miedolle lämmölle, vatkaa jatkuvasti ja lisää edelleen uusia voinokareita sitä mukaa, kun edellinen on sulanut kastikkeeseen. Kastikkeesta tulee sakeaa ja norsunluunväristä, koostumukseltaan kevyen hollandaisen kaltaista. Siirrä kattila pois lämmöltä heti, kun kaikki voi on käytetty. Vatkaa kastikkeeseen mausteita maun mukaan.

  3. Kaada kastike haaleaksi lämmitettyyn kulhoon ja tarjoa se esim. vaalean kalan kanssa. Resepti kirjasta Ranskalaisen keittiön salaisuudet (WSOY) Julia Child

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit