Reseptit

Beurre Blanc — voikastike

Voikastike eli beurre blanc on klassinen ranskalainen kastike, joka sopii esim. vaalean kalan kanssa tarjottavaksi.
  • 20 min
  • 6
  • 409 kcal / annos

Ainekset

½ dl
valkoviinietikkaa
½ dl
kuivaa valkoviiniä tai sitruunamehua
1 rkl
hyvin hienoksi silputtua salottisipulia
1/4 tl
suolaa
hyppysellinen valkopippuria
350 g
voita nokareina
Mausteeksi:
suolaa
pippuria
sitruunamehua

Valmistusohjeet

  1. Laita paksupohjaiseen kattilaan nesteet ja sipulisilppu. Keitä lientä kunnes nestettä on jäljellä 1 ½ rkl. Ota kattila pois lämmöltä ja vatkaa liemeen 2 nokaretta kylmää voita.

    Kun voi pehmenee ja kuohkeutuu liemessä, vatkaa sekaan uusi nokare.

  2. Pane kattila miedolle lämmölle, vatkaa jatkuvasti ja lisää
    edelleen uusia voinokareita sitä mukaa, kun edellinen on
    sulanut kastikkeeseen.

    Kastikkeesta tulee sakeaa ja norsunluunväristä, koostumukseltaan kevyen hollandaisen kaltaista. Siirrä kattila pois lämmöltä heti, kun kaikki voi on käytetty.

    Vatkaa kastikkeeseen mausteita maun mukaan.
  3. Kaada kastike haaleaksi lämmitettyyn kulhoon ja tarjoa se esim. vaalean kalan kanssa.


    Resepti kirjasta Ranskalaisen keittiön salaisuudet (WSOY) Julia Child

Kommentit

    Näytä lisää