Yrttimarinoidut kantarellit - Reseptit - Ilta-Sanomat

Yrttimarinoidut kantarellit

Yrttimarinoidut kantarellit sopivat lisukkeeksi uusista perunoista tehdylle salaatille.

27.8.2012 10:31
Määrä4 annosta
Valmistusaika3 vrk

Ainekset

  • 1 l

    kantarelleja

  • <b>Etikkaliemi:</b>

  • ½ dl

    väkiviinaetikkaa

  • 1 dl

    sokeria

  • 1 ½ dl

    vettä

  • 4

    maustepippuria

  • 4

    valkopippuria

  • 2

    laakerinlehteä

  • <b>Yrttiöljy:</b>

  • 3 rkl

    sitruunamehua

  • 1 ½ dl

    kylmäpuristettua rypsiöljyä

  • 2

    oksaa timjamia

  • 10

    oksaa persiljaa

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Puhdista sienet. Etikkaliemi: Lisää liemiaineet kattilaan ja kiehauta. Kaada kuuma liemi sienien joukkoon. Anna tekeytyä kylmässä noin kolme päivää. Valmista sen jälkeen yrttiöljy ja tarjoile sienet.

  2. Yrttiöljyn valmistus: Mittaa kaikki ainekset ja soseuta tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa. Siivilöi sienet etikkaliemestä ja lisää sienten päälle yrttiöljy.

  3. Anttolanhovin keittiöpäällikkö Teemu Kaijanen suosittelee marinoituja kantarelleja tarjottavaksi savustetun kalan ja varhaisperunasalaatin lisäkkeenä. Resepti: Markus Maulavirta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit