Gazpachokeitto

Gazpachokeitto valmistetaan tuoreista tomaateista.
  • 10 min.
  • 6 annosta
  • 188 kcal / annos

Ainekset

1
viipale vaaleaa leipää
700 g
kypsiä tomaatteja
½
kurkku
1
punainen paprika
1
punainen keskivahva chilipalko
1
punasipuli
2-3
valkosipulinkynttä
1 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
sherryviinietikkaa
½ l
laadukasta tomaattimehua
½
sitruunan mehu
ripaus suolaa
1 rkl
hunajaa
rouhittua mustapippuria
Tarjoiluun:
punasipulikuutioita
avokadokuutioita

Valmistusohjeet

  1. Pese tomaatit, halkaise ja poista kannat. Pese ja kuori
    kurkku ohuelti. Halkaise ja poista paprikasta ja chilistä
    siemenet. Kuori sipuli. Paloittele kasvikset isohkoiksi
    paloiksi.

    Hienonna kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi.

  2. Lisää tarvittaessa kylmää vettä tai tomaattimehua, että
    keitosta tulee juokseva. Valmista keitto muutamassa
    erässä, jos sekoittimeen ei mahdu kaikki kerralla. Maistele
    ja lisäile hunajaa, suolaa ja sherryä oman maun mukaan.

    Jäähdytä jääkylmäksi ennen tarjoilua.

Kommentit

    Näytä lisää