Gazpachokeitto - Reseptit - Ilta-Sanomat

Gazpachokeitto

Gazpachokeitto valmistetaan tuoreista tomaateista.

27.8.2012 14:23
Määrä6 annosta
Valmistusaika10 min.
Energia188 kcal / annos

Ainekset

  • 1

    viipale vaaleaa leipää

  • 700 g

    kypsiä tomaatteja

  • ½

    kurkku

  • 1

    punainen paprika

  • 1

    punainen keskivahva chilipalko

  • 1

    punasipuli

  • 2-3

    valkosipulinkynttä

  • 1 rkl

    oliiviöljyä

  • 1 rkl

    sherryviinietikkaa

  • ½ l

    laadukasta tomaattimehua

  • ½

    sitruunan mehu

  • ripaus suolaa

  • 1 rkl

    hunajaa

  • rouhittua mustapippuria

  • Tarjoiluun:

  • punasipulikuutioita

  • avokadokuutioita

Valmistusohjeet

  1. Pese tomaatit, halkaise ja poista kannat. Pese ja kuori kurkku ohuelti. Halkaise ja poista paprikasta ja chilistä siemenet. Kuori sipuli. Paloittele kasvikset isohkoiksi paloiksi. Hienonna kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi.

  2. Lisää tarvittaessa kylmää vettä tai tomaattimehua, että keitosta tulee juokseva. Valmista keitto muutamassa erässä, jos sekoittimeen ei mahdu kaikki kerralla. Maistele ja lisäile hunajaa, suolaa ja sherryä oman maun mukaan. Jäähdytä jääkylmäksi ennen tarjoilua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit