Broilerinmaksa-omenasalaatti

Syksyinen broilerinmaksasalaatti valmistuu omenoista ja paistetusta maksasta.
  • 15 min.
  • 4 annosta
  • 211 kcal / annos

Ainekset

2
kirpeää tai hapanta omenaa
½
sitruunan mehu
1
punasipuli
runsaasti erilaisia salaatinlehtiä
400 g
broilerinmaksaa
2 rkl
voita
2 rkl
sherryä
suolaa
mustapippuria
Salaatinkastike:
4 rkl
sherryviinietikkaa
2 rkl
oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Ota maksa ajoissa sulamaan. Sulata se jääkaapissa.

    Poista omenista siemenkodat ja siivuta ne ohuiksi siivuiksi.
    Purista päälle sitruunamehua. Siivuta sipuli ohuiksi siivuiksi. Sekoita salaattikulhossa erilaisia salaatinlehtiä, omenat ja
    sipulit.
  2. Huuhtele ja kuivaa maksa. Poista mahdolliset kalvot.

    Paista maksaa voissa muutaman minuutin ajan välillä käännellen. Kaada pannuun sherry ja anna sen haihtua lähes kokonaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

    Nosta paistetut maksat salaatin päälle ja tarjoile heti.

Kommentit

    Näytä lisää