Herne-kukkakaalipiirakka - Reseptit - Ilta-Sanomat

Herne-kukkakaalipiirakka

Tuhti herne-kukkakaalipiirakka maistuu iltapalana raikkaan salaatin kanssa tarjoiltuna.

6.9.2012 14:35
Määrä8 annosta
Valmistusaika1 t 15 min.
Energia379 kcal / annos

Ainekset

  • <b>Pohja:</b>

  • 150 g

    pehmeää voita

  • 3 dl

    vehnäjauhoja

  • 1 tl

    leivinjauhetta

  • ½ tl

    suolaa

  • 1-2 rkl

    jääkylmää vettä

  • <b>Täyte:</b>

  • 250 g

    kukkakaalia

  • 1 dl

    pakasteherneitä

  • 3

    munaa

  • 150 g

    ranskankermaa

  • 100 g

    piparjuurituorejuustoa

  • suolaa

  • mustapippuria

  • 1 dl

    juustoraastetta

Valmistusohjeet

  1. Valmista taikina. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Nypi jauhoihin huoneenlämpöinen, paloiteltu voi. Lisää jääkylmä vesi ja sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle ja reunoille.

  2. Höyrytä kukkakaalinuput melkein kypsiksi. Lisää pohjan päälle kukkakaali ja herneet. Sekoita ranskankerma, munat, tuorejuusto sekä mausteet ja kaada seos vihannesten päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

  3. Paista 200 asteessa alalämmöllä ensin 15 minuuttia ja jatka paistamista samassa lämpötilassa ylä- sekä alalämmöllä vielä puoli tuntia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit