Herne-kukkakaalipiirakka

Tuhti herne-kukkakaalipiirakka maistuu iltapalana raikkaan salaatin kanssa tarjoiltuna.
  • 1 t 15 min.
  • 8 annosta
  • 379 kcal / annos

Ainekset

Pohja:
150 g
pehmeää voita
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
1-2 rkl
jääkylmää vettä
Täyte:
250 g
kukkakaalia
1 dl
pakasteherneitä
3
munaa
150 g
ranskankermaa
100 g
piparjuurituorejuustoa
suolaa
mustapippuria
1 dl
juustoraastetta

Valmistusohjeet

  1. Valmista taikina. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Nypi jauhoihin huoneenlämpöinen, paloiteltu voi. Lisää jääkylmä
    vesi ja sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.

    Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle ja reunoille.

  2. Höyrytä kukkakaalinuput melkein kypsiksi. Lisää pohjan päälle kukkakaali ja herneet. Sekoita ranskankerma, munat,
    tuorejuusto sekä mausteet ja kaada seos vihannesten päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  3. Paista 200 asteessa alalämmöllä ensin 15 minuuttia ja jatka paistamista samassa lämpötilassa ylä- sekä alalämmöllä vielä puoli tuntia.

Kommentit

    Näytä lisää