Lihapata luumuilla maustettuna - Reseptit - Ilta-Sanomat

Lihapata luumuilla maustettuna

Makea luumu raikastaa lihapadan.

6.9.2012 15:14
Määrä4 annosta
Valmistusaika2 t
Energia286 kcal / annos

Ainekset

  • 500 g

    naudanpaistisuikaleita

  • 1

    sipuli

  • 200 g

    porkkanaa

  • 1 l

    metsäsieniä esim. kantarelleja tai suppilovahveroita

  • 1 rkl

    öljyä

  • ripaus suolaa

  • ripaus mustapippuria

  • 3 dl

    lihalientä

  • 2

    laakerinlehteä

  • 300 g

    tuoreita luumuja

  • 1 dl

    kermaa

  • Pinnalle:

  • persiljaa hienonnettuna

Valmistusohjeet

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Kuori ja paloittele sipuli ja porkkanat. Kuullota sieniä pannulla kunnes niistä on irronnut kaikki neste. Lisää pannulle vähän öljyä sekä sipulit ja porkkanat. Kuullota hetken aikaa ja lusikoi paistos pataan. Kuumenna lisää öljyä pannulla ja ruskista lihapalat. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lihat pataan. Kaada päälle lihalientä ja anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä pari tuntia. Lisää tarvittaessa lihalientä tai vettä. Pilko luumut ja lisää ne pataan kerman kanssa. Kuumenna ja tarjoile keitetyn ohran tai perunoiden kanssa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit