Spelttirisotto

Härkäpavun esivalmistelu on hieman työläs, mutta lopputulos on sen arvoinen.

13.9.2012 11:19
Määrä4 annosta
Valmistusaika1 t
Energia482 kcal / annos

Ainekset

  • 1 kg

    härkäpapuja palkoineen

  • 150 g

    vihreitä ja litteitä leikkopapuja

  • 1 l

    metsäsieniä esim. kantarelleja

  • 3 rkl

    voita

  • 1

    sipuli

  • 400 g

    spelttihelmiä

  • 1 dl

    valkoviiniä

  • n. 1 ½ l

    kasvislientä

  • suolaa

  • 1 dl

    parmesaanijuustoa

Valmistusohjeet

  1. Avaa tuoreen härkäpavun palot ja irrota siemenet. Palot voi heittää pois. Leikkaa leikkopavut paloiksi. Keitä härkäpapuja ja leikkopapuja suolatussa vedessä noin 8 minuuttia. Huuhtele kylmällä vedellä.

  2. Avaa keitettyjen ja jäähtyneiden härkäpapujen valkoinen kuori leikkaamalla päähän pieni reikä ja pullauttamalla papu irti kuorestaan. Leikkopavut voi käyttää sellaisenaan. Siirrä pavut sivuun odottamaan.

  3. Hienonna sienet ja kuullota niitä pannulla hetki, kunnes neste on melkein haihtunut. Lisää voita ja hienonnettu sipuli. Kuullota hetken aikaa.

  4. Lisää spelttihelmet ja kuullota niitä hetki. Lisää valkoviini ja anna sen imeytyä helmiin. Lisäile pikkuhiljaa kasvislientä koko ajan helmiä sekoitellen. Kun helmet ovat kypsiä ja pehmeitä, lisää joukkoon pavut ja parmesaanijuusto.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit