Sieni-omenaleipä - Reseptit - Ilta-Sanomat

Sieni-omenaleipä

Syksyisestä leivästä löytyy hasselpähkinää, omenaa ja metsäsieniä.

24.9.2012 13:37
Määrä2 leipää / 24 siivua
Valmistusaika2 t
Energia142 kcal / siivu

Ainekset

  • 2 ½ dl

    piimää

  • 1 dl

    siirappia

  • 50 g

    hiivaa

  • 3 dl

    raastettua hapanta omenaa

  • 25-30 g

    kuivattuja suppilovahveroita tai muista metsäsieniä

  • 2 tl

    suolaa

  • 5 dl

    spelttijauhoja

  • 2 dl

    vehnäjauhoja

  • 4-5 dl

    hiivaleipäjauhoja

  • 1 ½ dl

    hasselpähkinöitä

Valmistusohjeet

  1. Hienonna kuivatut sienet huhmareessa ja laita rouhe likoamaan veteen noin tunniksi. Purista sienistä ylimääräinen vesi ja kuullota niitä hetki pannulla. Nosta jäähtymään. Säästä liotusliemi esim. sienikeittoa varten.

  2. Lämmitä piimä ja siirappi kädenlämpöiseksi. Lisää murustettu hiiva ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon sienet ja omena. Aloita taikinan vaivaaminen. Sekoita suola jauhoihin ja lisäile jauhoja pikku hiljaa taikinaan koko ajan vaivaten. Lisää lopuksi hasselpähkinät. Vaivaa taikinaa kunnes se on kimmoisaa.

  3. Kohota taikinaa huoneenlämmössä leivinliinan alla tunnin ajan. Leivo taikinasta kaksi leipää. Kohota leipiä vielä noin puoli tuntia liinan alla. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja paista leipiä noin tunnin. Kun leipä kumisee pohjaan koputettaessa, on se kypsä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit