Simppeli sienikeitto - Reseptit - Ilta-Sanomat

Simppeli sienikeitto

Simppelin sienikeitto-ohjeen mukaan valmistuu kantarelli-, suppilovahvero- tai tattikeitto.

24.9.2012 13:43
Määrä4 annosta
Valmistusaika30 min.
Energia345 kcal / annos

Ainekset

  • 1 l

    kantarelleja tai muita metsäsieniä, joita ei tarvitse keittää ennen käyttöä

  • 50 g

    voita

  • 1

    hienonnettu sipuli

  • 2 rkl

    vehnäjauhoa

  • 1 l

    kasvislientä

  • 2 dl

    kuohukermaa

  • 100 g

    sulatejuustoa tai maustamatonta tuorejuustoa

  • suolaa

  • tuoretta persiljaa

Valmistusohjeet

  1. Samaa reseptiä voi käyttää moniin erilaisiin sieniin. Pilko sienet kattilaan ja kypsennä niitä sen verran, että sienistä irtoava neste haihtuu.

  2. Lisää voi, hienonnettu sipuli ja kuullota muutama minuutti. Ripottele pinnalle vehnäjauhoja ja kääntele ne sienten joukkoon. Lisää liemi, kerma ja juusto.

  3. Keitä miedolla lämmöllä viitisentoista minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Ripottele halutessasi pinnalle tuoretta persiljaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit