Simppeli sienikeitto

Simppelin sienikeitto-ohjeen mukaan valmistuu kantarelli-, suppilovahvero- tai tattikeitto.
  • 30 min.
  • 4 annosta
  • 345 kcal / annos

Ainekset

1 l
kantarelleja tai muita metsäsieniä, joita ei tarvitse keittää ennen käyttöä
50 g
voita
1
hienonnettu sipuli
2 rkl
vehnäjauhoa
1 l
kasvislientä
2 dl
kuohukermaa
100 g
sulatejuustoa tai maustamatonta tuorejuustoa
suolaa
tuoretta persiljaa

Valmistusohjeet

  1. Samaa reseptiä voi käyttää moniin erilaisiin sieniin.
    Pilko sienet kattilaan ja kypsennä niitä sen verran, että sienistä irtoava neste haihtuu.
  2. Lisää voi, hienonnettu sipuli ja kuullota muutama minuutti. Ripottele pinnalle vehnäjauhoja ja kääntele ne sienten joukkoon. Lisää liemi, kerma ja juusto.
  3. Keitä miedolla lämmöllä viitisentoista minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Ripottele halutessasi pinnalle tuoretta persiljaa.

Kommentit

    Näytä lisää