Korvapuustit

Perinteisesti korvapuusti koristellaan raesokerilla.

4.10.2012 6:59
Määrä16 pullaa
Valmistusaika2 ½ t
Energia359 kcal / annos

Ainekset

  • <b>Pullataikina:</b>

  • 5 dl

    maitoa

  • 50 g

    tuorehiivaa

  • 1-2 tl

    suolaa

  • 2 dl

    sokeria

  • 1-2 rkl

    kardemummaa

  • 1

    kananmuna (voit halutessasi jättää myös pois)

  • n. 14 dl

    puolikarkeita vehnäjauhoja

  • 100 g

    pehmeää voita

  • <b>Täyte:</b>

  • 100 g

    pehmeää voita

  • 1 dl

    sokeria

  • 2-3 rkl

    kanelia

  • Voiteluun:

  • kananmunaa

  • päälle raesokeria

Valmistusohjeet

  1. Käytä pullataikinaan aina huoneenlämpöisiä raaka-aineita. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja halutessasi kananmuna. Lisää vähän jauhoja ja sekoita. Lisää loput jauhot hyvin vaivaten. Lisää lopuksi pehmeä voi ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Kun taikina on kohonnut, ota se pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahdeksi palaksi ja kauli kumpikin pala suorakaiteen muotoon.

  2. Levitä taikinalevyille pehmeää voita tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle sokeria ja kanelia. Kierrä levyt tiukalle rullalle, jätä saumat alaspäin. Leikkaa rullat vinoittain paloiksi niin, että joka toinen leikkaus on vinoon toiseen suuntaan ja joka toinen toiseen suuntaan. Yhdestä rullasta tulee noin 8 isoa puustia. Paina jokainen pala keskeltä alas peukalolla niin, että pulla pullistuu molemmilta puolilta. Nosta pullat leivinpaperin päälle pellille.

  3. Anna pullien kohota kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa. Voitele pullat munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla 10-12 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin värisiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit