Korvapuustit

Perinteisesti korvapuusti koristellaan raesokerilla.
  • 2 ½ t
  • 16 pullaa
  • 359 kcal / annos

Ainekset

Pullataikina:
5 dl
maitoa
50 g
tuorehiivaa
1-2 tl
suolaa
2 dl
sokeria
1-2 rkl
kardemummaa
1
kananmuna (voit halutessasi jättää myös pois)
n. 14 dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
100 g
pehmeää voita
Täyte:
100 g
pehmeää voita
1 dl
sokeria
2-3 rkl
kanelia
Voiteluun:
kananmunaa
päälle raesokeria

Valmistusohjeet

  1. Käytä pullataikinaan aina huoneenlämpöisiä raaka-aineita.

    Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva
    joukkoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja
    halutessasi kananmuna. Lisää vähän jauhoja ja sekoita. Lisää loput jauhot hyvin vaivaten.

    Lisää lopuksi pehmeä voi ja vaivaa taikina kimmoisaksi.

    Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
    Kun taikina on kohonnut, ota se pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahdeksi palaksi ja kauli
    kumpikin pala suorakaiteen muotoon.
  2. Levitä taikinalevyille pehmeää voita tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle sokeria ja kanelia. Kierrä levyt tiukalle rullalle, jätä saumat alaspäin. Leikkaa rullat vinoittain paloiksi niin, että joka toinen leikkaus on vinoon toiseen suuntaan ja joka toinen toiseen suuntaan. Yhdestä rullasta tulee noin 8 isoa puustia.

    Paina jokainen pala keskeltä alas peukalolla niin, että
    pulla pullistuu molemmilta puolilta. Nosta pullat leivinpaperin
    päälle pellille.
  3. Anna pullien kohota kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa.
    Voitele pullat munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla 10-12 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin värisiä.

Kommentit

    Näytä lisää