Rahka-unikonsiemenpullat

Rahka-unikonsiementäyte sai inspiraation virolaisista moonirull-pullista.

4.10.2012 7:06
Määrä16 pullaa
Valmistusaika2 ½ t
Energia426 kcal / annos

Ainekset

  • <b>Pullataikina:</b>

  • 5 dl

    maitoa

  • 50 g

    tuorehiivaa

  • 1-2 tl

    suolaa

  • 2 dl

    sokeria

  • 1-2 rkl

    kardemummaa

  • 1

    kananmuna ( halutessasi voit jättää myös pois)

  • n. 14 dl

    puolikarkeita vehnäjauhoja

  • 100 g

    pehmeää voita

  • 1

    annos pullataikinaa

  • <b>Täyte:</b>

  • 100 g

    pehmeää voita

  • 2

    munaa

  • 200 g

    maitorahkaa

  • 1 dl

    sokeria

  • 1 tl

    vaniljasokeria

  • 2 dl

    vaniljakreemijauhetta esim. Milletti

  • 3 rkl

    unikonsiemeniä

  • <b>Voiteluun:</b>

  • kananmunaa

Valmistusohjeet

  1. Käytä pullataikinaan aina huoneenlämpöisiä raakaaineita. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja halutessasi kananmuna. Lisää vähän jauhoja ja sekoita. Lisää loput jauhot hyvin vaivaten. Lisää lopuksi pehmeä voi ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.

  2. Kun taikina on kohonnut, ota se pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahdeksi palaksi ja kauli kumpikin pala suorakaiteen muotoon. Vatkaa pehmeä voi, munat, rahka, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää vaniljakreemijauhe ja unikonsiemenet hyvin sekoittaen. Levitä seos kaulittujen taikinalevyjen pinnalle.

  3. Kääri levyt rullalle ja leikkaa ne 16 osaan. Nosta pullat muffinivuokiin ja kohota liinan alla 20 minuuttia. Voitele pullat munalla. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista pullia uunin keskitasolla 10-12 minuuttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit