Rahka-unikonsiemenpullat

Rahka-unikonsiementäyte sai inspiraation virolaisista moonirull-pullista.
  • 2 ½ t
  • 16 pullaa
  • 426 kcal / annos

Ainekset

Pullataikina:
5 dl
maitoa
50 g
tuorehiivaa
1-2 tl
suolaa
2 dl
sokeria
1-2 rkl
kardemummaa
1
kananmuna ( halutessasi voit jättää myös pois)
n. 14 dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
100 g
pehmeää voita
1
annos pullataikinaa
Täyte:
100 g
pehmeää voita
2
munaa
200 g
maitorahkaa
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2 dl
vaniljakreemijauhetta esim. Milletti
3 rkl
unikonsiemeniä
Voiteluun:
kananmunaa

Valmistusohjeet

  1. Käytä pullataikinaan aina huoneenlämpöisiä raakaaineita.

    Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva
    joukkoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja
    halutessasi kananmuna. Lisää vähän jauhoja ja sekoita.
    Lisää loput jauhot hyvin vaivaten. Lisää lopuksi pehmeä voi ja vaivaa taikina kimmoisaksi.

    Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
  2. Kun taikina on kohonnut, ota se pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahdeksi palaksi ja kauli kumpikin pala suorakaiteen muotoon.

    Vatkaa pehmeä voi, munat, rahka, sokeri ja vaniljasokeri
    vaahdoksi. Lisää vaniljakreemijauhe ja unikonsiemenet hyvin sekoittaen. Levitä seos kaulittujen taikinalevyjen pinnalle.
  3. Kääri levyt rullalle ja leikkaa ne 16 osaan. Nosta pullat muffinivuokiin ja kohota liinan alla 20 minuuttia.

    Voitele pullat munalla. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
    Paista pullia uunin keskitasolla 10-12 minuuttia.

Kommentit

    Näytä lisää