Puolukka-kinuskipuustit

Koristele puolukkapuustit lopuksi tomusokerilla ja tuoreilla puolukoilla.

4.10.2012 7:13
Määrä16 pullaa
Valmistusaika2 ½ t
Energia431 kcal / annos

Ainekset

  • <b>Pullataikina:</b>

  • 5 dl

    maitoa

  • 50 g

    tuorehiivaa

  • 1-2 tl

    suolaa

  • 2 dl

    sokeria

  • 1-2 rkl

    kardemummaa

  • 1

    kananmuna ( halutessasi voit jättää sen myös pois)

  • n. 14 dl

    puolikarkeita vehnäjauhoja

  • 100 g

    pehmeää voita

  • <b>Täyte:</b>

  • 2 dl

    kinuskikastiketta

  • 3 dl

    puolukoita

  • <b>Toskakuorrutus:</b>

  • 100 g

    voita

  • 1 dl

    sokeria

  • 2 rkl

    kermaa

  • 2 rkl

    vehnäjauhoa

  • 100 g

    mantelilastuja

Valmistusohjeet

  1. Käytä pullataikinaan aina huoneenlämpöisiä raaka-aineita. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja halutessasi kananmuna. Lisää vähän jauhoja ja sekoita. Lisää loput jauhot hyvin vaivaten. Lisää lopuksi pehmeä voi ja vaivaa taikina kimmoisaksi.

  2. Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Kun taikina on kohonnut, ota se pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahdeksi palaksi ja kauli kumpikin pala suorakaiteen muotoon.

  3. Valuta levyjen päälle kinuskikastiketta ja ripottele päälle puolukoita. Kääri levyt rullalle ja leikkaa ne 16 osaan. Nosta pullat esimerkiksi muffinivuokiin ja kohota liinan alla 20 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista pullia uunin keskitasolla 5 minuuttia.

  4. Sulata päällystä varten voi ja sokeri kattilassa. Lisää kerma ja jauhot. Sekoita hyvin. Kiehauta ja sekoita, kunnes seos on paksua. Sekoita joukkoon mantelilastut. Levitä manteliseosta pullien pinnalle ja siirrä pullat takaisin uuniin. Jatka paistamista noin 7 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin ja pullat ovat kypsiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit