Puolukka-kinuskipuustit

Koristele puolukkapuustit lopuksi tomusokerilla ja tuoreilla puolukoilla.
  • 2 ½ t
  • 16 pullaa
  • 431 kcal / annos

Ainekset

Pullataikina:
5 dl
maitoa
50 g
tuorehiivaa
1-2 tl
suolaa
2 dl
sokeria
1-2 rkl
kardemummaa
1
kananmuna ( halutessasi voit jättää sen myös pois)
n. 14 dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
100 g
pehmeää voita
Täyte:
2 dl
kinuskikastiketta
3 dl
puolukoita
Toskakuorrutus:
100 g
voita
1 dl
sokeria
2 rkl
kermaa
2 rkl
vehnäjauhoa
100 g
mantelilastuja

Valmistusohjeet

  1. Käytä pullataikinaan aina huoneenlämpöisiä raaka-aineita.

    Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva
    joukkoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja
    halutessasi kananmuna. Lisää vähän jauhoja ja sekoita.

    Lisää loput jauhot hyvin vaivaten. Lisää lopuksi pehmeä voi ja vaivaa taikina kimmoisaksi.

  2. Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.

    Kun taikina on kohonnut, ota se pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahdeksi palaksi ja kauli kumpikin pala suorakaiteen muotoon.
  3. Valuta levyjen päälle kinuskikastiketta ja ripottele päälle
    puolukoita. Kääri levyt rullalle ja leikkaa ne 16 osaan. Nosta
    pullat esimerkiksi muffinivuokiin ja kohota liinan alla 20
    minuuttia.

    Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista pullia uunin keskitasolla 5 minuuttia.
  4. Sulata päällystä varten voi ja sokeri kattilassa. Lisää kerma
    ja jauhot. Sekoita hyvin. Kiehauta ja sekoita, kunnes seos on paksua. Sekoita joukkoon mantelilastut.

    Levitä manteliseosta pullien pinnalle ja siirrä pullat takaisin uuniin.

    Jatka paistamista noin 7 minuuttia, kunnes pinta on
    saanut kauniin värin ja pullat ovat kypsiä.

Kommentit

    Näytä lisää