Reseptit
Omena-rosmariinihillo

Omena-rosmariinihillo
Raikas rosmariini maustaa omenahillon.
- 1 vrk
- 40 annosta / 1 l hilloa
- 61 kcal / annos
Ainekset
- 2 kg
- kotimaisia omenoita
- ½ dl
- vettä
- ½ dl
- sitruunamehua
- 3-4
- oksaa rosmariinia
- 500 g
- hillosokeria
Valmistusohjeet
- Pilko omenat kuorineen. Voit jättää myös siemenet, koska
hillo paseerataan lopuksi.
Pane omenapalat, vesi, sitruunamehu ja rosmariinin oksat
kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna omenoiden
pehmentyä. Sekoittele välillä, ettei seos pala pohjaan. Keitä, kunnes omenat ovat aivan pehmeitä. - Soseuta eli paseeraa sose siivilän läpi toiseen astiaan.
Paras siivilä tähän tarkoitukseen on jykevä metallisiivilä,
jossa on pienet reiät.
Lusikoi paseerattu sose takaisin kattilaan ja sekoita joukkoon hillosokeri. Keittele hiljaa poreillen noin 15 minuuttia. - Purkita hillo desinfioituihin hillopurkkeihin ja nosta kylmään.
Hillo on valmista seuraavana päivänä. Se säilyy useita kuukausia.
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!
Näytä lisää