Omena-rosmariinihillo

Raikas rosmariini maustaa omenahillon.
  • 1 vrk
  • 40 annosta / 1 l hilloa
  • 61 kcal / annos

Ainekset

2 kg
kotimaisia omenoita
½ dl
vettä
½ dl
sitruunamehua
3-4
oksaa rosmariinia
500 g
hillosokeria

Valmistusohjeet

  1. Pilko omenat kuorineen. Voit jättää myös siemenet, koska
    hillo paseerataan lopuksi.

    Pane omenapalat, vesi, sitruunamehu ja rosmariinin oksat
    kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna omenoiden
    pehmentyä. Sekoittele välillä, ettei seos pala pohjaan. Keitä, kunnes omenat ovat aivan pehmeitä.
  2. Soseuta eli paseeraa sose siivilän läpi toiseen astiaan.
    Paras siivilä tähän tarkoitukseen on jykevä metallisiivilä,
    jossa on pienet reiät.

    Lusikoi paseerattu sose takaisin kattilaan ja sekoita joukkoon hillosokeri. Keittele hiljaa poreillen noin 15 minuuttia.
  3. Purkita hillo desinfioituihin hillopurkkeihin ja nosta kylmään.

    Hillo on valmista seuraavana päivänä. Se säilyy useita kuukausia.

Kommentit

    Näytä lisää