Helppo omenapiiras

Kardemumma ja kaneli maustavat omenapiirakan. Pohjasta tulee rapsakka ja maukas, kun käytät osana jauhoista kookosjauhoja.
  • 1 ½ t
  • 8 annosta
  • 352 kcal / annos

Ainekset

Pohja:
3 ½ dl
vehnäjauhoja
voit korvata osan jauhoista kookosjauholla
125 g
voita kuutioina
1 tl
vaniljasokeria
1
kananmuna
2 rkl
kylmää vettä
Täyte:
6-8
omenaa
½ tl
kardemummaa
2 tl
kanelia
½ tl
inkiväärijauhetta
½ dl
ruokosokerisiirappia tai vaahterasiirappia
1 dl
kuorellisia manteleita, pekaanipähkinöitä, saksanpähkinöitä tai sekalaisia pähkinöitä vähän rouhittuna

Valmistusohjeet

  1. Sekoita vaniljasokeri jauhoihin. Nypi voi joukkoon. Lisää
    muna ja vähän kylmää vettä. Sekoita käsin kiinteäksi taikinaksi. Älä vaivaa taikinaa.

    Litistä taikina ja kääri se kelmuun. Nosta jääkaappiin
    puoleksi tunniksi jähmettymään.

    Painele taikina noin 20 x 32 cm -kokoisen irtopohjaisen
    piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

  2. Siivuta omenat ja nostele ne limittäin pohjan päälle. Ripottele mausteet omenoiden päälle. Lorota siirappia ja ripottele rouhitut pähkinät.

  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista alalämmöllä noin 13 minuuttia ja jatka paistamista normaalilla kiertoilmalla noin 25 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet ja pohja paistunut.

    Jäähdytä ja tarjoile vaniljakastikkeen kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää