Colaribsit ja hunaja-chilikurpitsat

Tulisen makeat uuni paahdetut kurpitsat komppaavat hyvin makeita colaribsejä.
  • 1 vrk + 4 tuntia
  • 4 annosta
  • 637 kcal/ annos

Ainekset

1-1 ½ kg
possun ribsejä
Mausteseos:
2 rkl
savupaprikajauhetta
3 rkl
ruokosokeria
2 rkl
kuivattua yrttimausteseosta
2 rkl
kuivattua valkosipulia
2 tl
chilirouhetta
2 tl
hienoa merisuolaa
Colakastike:
6
valkosipulinkynttä
1 tl
suolaa
5 dl
colajuomaa
2 dl
ketsuppia
1
appelsiinin raastettu kuori tai muuta chilikastiketta
pari tippaa tabascoa tai muuta chilikastiketta
½ dl
omenaviinietikkaa
2 rkl
Worcesterschire-kastiketta
2
kuivattua peperoncinochiliä
mustapippuria myllystä
1
appelsiinin puristettu mehu
Hunaja-chilikurpitsat:
800 g
kurpitsaa leikattua lohkoiksi
(jätä kuori, niin ne pysyvät paremmin kasassa)
2 rkl
hunajaa
1 tl
chilitahnaa
2 rkl
öljyä
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Jos ribseissä on paksu kalvo luun puolella, irrota se. Parhaiten se lähtee irti, kun leikkaat veitsellä alun ja työnnät sormet kalvon alle.

    Nosta kalvoa vähän, niin se lähtee vetämällä irti. Jätä rasva ribseihin, se antaa lihalle makua.

    Sekoita mausteseoksen aineet ja hiero ne lihan pintaan.
    Anna maustua 1 vrk jääkaapissa.

  2. Kuumenna uuni 125 asteeseen. Laita ribsit ritilälle ja
    työnnä uuniin. Laita ritilän alle pelti jossa on vettä tai leivinpaperia. Ribsien rasva sulaa ritilän läpi, ja näin uunin pohja ei likaannu.

    Paista ribsejä noin 3-4 tuntia. Valmista sillä aikaa
    colakastike.

  3. Laita kaikki ainekset kattilaan ja anna kiehua hiljalleen
    noin 1 tunti. Jäähdytä. Seos paksuuntuu jäähtyessään.
    Ribsit ovat valmiita, kun liha alkaa vetäytyä luusta.

    Säädä uuni grillivastukselle ja valele ribsit colakastikkeella.
    Paista niitä hetken aikaa, kunnes pinta karamellisoituu
    ja rapeutuu.

    Nosta uunista ja kääri folioon.

  4. Valmista hunajakurpitsat.

    Kuumenna uuni 225 asteeseen.

    Sekoita hunaja, chilitahna, öljy ja suola keskenään.
    Valele kurpitsasiivut mausteseoksella ja nosta uuniin noin
    25 minuutiksi. Tarjoile ribsien kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää