Kurpitsa-kuskussalaatti

Värikkäässä salaatissa on paahdettua kurpitsaa ja kikherneitä. Jogurttikastike viimeistelee annoksen.
  • 55 min
  • 4 annosta
  • 467 kcal / annos

Ainekset

2
pientä talvikurpitsaa eli butternut-kurpitsaa
2 rkl
öljyä
2 tl
chilitahnaa
ripaus sokeria
suolaa
2 dl
kuskusia
kasvislientä pakkauksen ohjeen mukaan
1
punasipuli
3
valkosipulinkynttä
2 rkl
öljyä
2 tl
garam masala -mausteseosta
400 g
kikherneitä
suolaa
nippu tuoretta minttua
nippu tuoretta korianteria
1 dl
paahdettuja kurpitsansiemeniä
Jogurttikastike:
2 dl
maustamatonta jogurttia
loraus sitruunamehua
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja kuutioi kurpitsa n. 3 x 3 cm:n annospaloiksi. Sekoita
    joukkoon öljy, chilitahna, sokeri ja suola. Paahda 200-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.
  2. Kypsennä kuskus pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemessä.

    Suikaloi sipulit, kuullota öljyn ja garam masala-mausteseoksen kanssa. Lisää kikherneet ja kuskus. Mausta suolalla ja yrteillä. Yhdistä kurpitsat ja kuskus.

    Ripottele päälle kurpitsansiemeniä.
  3. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja tarjoile salaatin kanssa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!

    Näytä lisää