Kurpitsa-kuskussalaatti

Värikkäässä salaatissa on paahdettua kurpitsaa ja kikherneitä. Jogurttikastike viimeistelee annoksen.
  • 55 min
  • 4 annosta
  • 467 kcal / annos

Ainekset

2
pientä talvikurpitsaa eli butternut-kurpitsaa
2 rkl
öljyä
2 tl
chilitahnaa
ripaus sokeria
suolaa
2 dl
kuskusia
kasvislientä pakkauksen ohjeen mukaan
1
punasipuli
3
valkosipulinkynttä
2 rkl
öljyä
2 tl
garam masala -mausteseosta
400 g
kikherneitä
suolaa
nippu tuoretta minttua
nippu tuoretta korianteria
1 dl
paahdettuja kurpitsansiemeniä
Jogurttikastike:
2 dl
maustamatonta jogurttia
loraus sitruunamehua
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja kuutioi kurpitsa n. 3 x 3 cm:n annospaloiksi. Sekoita
    joukkoon öljy, chilitahna, sokeri ja suola. Paahda 200-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.
  2. Kypsennä kuskus pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemessä.

    Suikaloi sipulit, kuullota öljyn ja garam masala-mausteseoksen kanssa. Lisää kikherneet ja kuskus. Mausta suolalla ja yrteillä. Yhdistä kurpitsat ja kuskus.

    Ripottele päälle kurpitsansiemeniä.
  3. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja tarjoile salaatin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää