Suppilovahvero-häränhäntäpata - Reseptit - Ilta-Sanomat

Suppilovahvero-häränhäntäpata

Yön yli uunissa hautunut häränhäntäpata on maukasta kotiruokaa.

12.11.2012 13:01
Määrä4 annosta
Valmistusaika8 tuntia (aloita valmistus edellisenä päivänä)
Energia680 kcal / annos

Ainekset

  • 2 kg

    häränhäntiä

  • suolaa

  • mustapippuria

  • vehnäjauhoja

  • 3 rkl

    voita

  • 3 rkl

    öljyä

  • 2

    sipulia

  • 8

    valkosipulinkynttä

  • 3 dl

    punaviiniä

  • 800 g

    tomaattimurskaa

  • kourallinen kuivattuja suppilovahveroita

  • 1 rkl

    yrttimausteseosta

Valmistusohjeet

  1. Tee häränhäntiin muutamia viiltoja eli katkaise sidekudos, jotta ne eivät paistaessa mene kuppimaisiksi. Suolaa ja pippuroi hännät. Käytä ne nopeasti jauhoissa ja ruskista öljy-voiseoksessa.

  2. Ruskista hienonnetut sipulit. Laita pataan sipulipaistos, punaviini, tomaattimurska, kuivattu sienimurska ja mausteet. Sekoita hyvin. Upota häränhännät nesteeseen.

  3. Kuumenna 230-asteisessa uunissa kiehuvaksi ja tiputa lämpötila 90 asteeseen. Anna hautua uunissa yön yli. Tarjoile kermaisen perunamuusin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit