Hirvipata

Juurekset sopivat hyvin syksyiseen hirvipataan.
  • 3 ½ t
  • 4 annosta
  • 525 kcal / annos

Ainekset

800 g
luullista hirvenlapaa (voit käyttää myös paistia)
voita paistamiseen
suolaa ja pippuria
2
porkkanaa
400 g
lanttua
2
sipulia
1
palsternakka
4
kokonaista valkosipulinkynttä
nippu timjamia
pari oksaa rosmariinia
pari laakerinlehteä
200 g
juuriselleriä
½ l
punaviiniä tai olutta
2-3 dl
lihalientä

Valmistusohjeet

  1. Paista lihaan väri voissa. Mausta suolalla ja pippurilla.
    Kuutioi juurekset. Nosta kaikki ainekset pataan ja kaada päälle nesteet.
  2. Anna hautua 180-asteisessa uunissa n. 2-3 tuntia. Miedommalla lämmöllä esim. alle 100 asteessa voit antaa padan hautua yön yli.

    Tarjoile perunamuusin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää