Gulassipata

Gulassipadassa muhinut liha on kypsää ja mureaa. Lempeä ranskankerma tekee ruokaan viimeisen silauksen.

19.11.2012 13:43
Määrä4 annosta
Valmistusaika4 t
Energia560 kcal / annos

Ainekset

  • 800 g

    patalihaa esim. karjalanpaistilihoja, kassleria tai lapaa. Myös riista sopii pataan hyvin.

  • 1

    sipuli

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 2 rkl

    öljyä

  • 1 rkl

    paprikajauhetta

  • 1 tl

    kuminaa

  • suolaa

  • mustapippuria

  • 1 l

    lihalientä

  • 2

    laakerinlehteä

  • 500 g

    perunoita

  • 1

    porkkana

  • 1

    paprika

  • 1

    tomaatti

  • 150 g

    ranskankermaa

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa liha kuutioiksi. Hienonna sipulit. Kuumenna öljy padassa ja kuullota sipulit. Lisää paprikajauhe ja kumina. Lisää lihapalat, sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla.

  2. Lisää pataan lihalientä ja laakerinlehdet. Keitä kypsäksi kannen alla hiljakseen kolmen neljän tunnin ajan. Kuori ja lohko perunat sekä muut vihannekset. Lisää ne pataan.

  3. Keitä, kunnes vihannekset ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa lihalientä. Lisää ranskankerma tai tarjoile se erikseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit