Gulassipata

Gulassipadassa muhinut liha on kypsää ja mureaa. Lempeä ranskankerma tekee ruokaan viimeisen silauksen.
  • 4 t
  • 4 annosta
  • 560 kcal / annos

Ainekset

800 g
patalihaa esim. karjalanpaistilihoja, kassleria tai lapaa. Myös riista sopii pataan hyvin.
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
öljyä
1 rkl
paprikajauhetta
1 tl
kuminaa
suolaa
mustapippuria
1 l
lihalientä
2
laakerinlehteä
500 g
perunoita
1
porkkana
1
paprika
1
tomaatti
150 g
ranskankermaa

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa liha kuutioiksi. Hienonna sipulit. Kuumenna öljy
    padassa ja kuullota sipulit. Lisää paprikajauhe ja kumina. Lisää lihapalat, sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla.

  2. Lisää pataan lihalientä ja laakerinlehdet. Keitä kypsäksi kannen alla hiljakseen kolmen neljän tunnin ajan. Kuori ja lohko perunat sekä muut vihannekset. Lisää ne pataan.

  3. Keitä, kunnes vihannekset ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa lihalientä. Lisää ranskankerma tai tarjoile se erikseen.

Kommentit

    Näytä lisää