Reseptit
Gulassipata

Gulassipata
Gulassipadassa muhinut liha on kypsää ja mureaa. Lempeä ranskankerma tekee ruokaan viimeisen silauksen.
- 4 t
- 4 annosta
- 560 kcal / annos
Ainekset
- 800 g
- patalihaa esim. karjalanpaistilihoja, kassleria tai lapaa. Myös riista sopii pataan hyvin.
- 1
- sipuli
- 2
- valkosipulinkynttä
- 2 rkl
- öljyä
- 1 rkl
- paprikajauhetta
- 1 tl
- kuminaa
- suolaa
- mustapippuria
- 1 l
- lihalientä
- 2
- laakerinlehteä
- 500 g
- perunoita
- 1
- porkkana
- 1
- paprika
- 1
- tomaatti
- 150 g
- ranskankermaa
Valmistusohjeet
- Leikkaa liha kuutioiksi. Hienonna sipulit. Kuumenna öljy
padassa ja kuullota sipulit. Lisää paprikajauhe ja kumina. Lisää lihapalat, sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Lisää pataan lihalientä ja laakerinlehdet. Keitä kypsäksi kannen alla hiljakseen kolmen neljän tunnin ajan. Kuori ja lohko perunat sekä muut vihannekset. Lisää ne pataan.
- Keitä, kunnes vihannekset ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa lihalientä. Lisää ranskankerma tai tarjoile se erikseen.
- sianliha
- kasvis
- Naudanliha
- Riista
- muu liha
- peruna
- Liha
- Pääruoka
- Arkiruoka
- Pataruoka
- Uuniruoka
- Juures
- muun maailman ruoka
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!
Näytä lisää