Blinivohvelit

Blinit syntyvät kätevästi myös vohvelipannussa.
  • 1 ½ t
  • 4 annosta
  • 448 kcal / annos

Ainekset

2 dl
kermaviiliä
10 g
hiivaa
1 tl
sokeria
1 ½ dl
tattarijauhoja
½ dl
vehnäjauhoja
1
valkuainen
1 dl
maitoa
3 rkl
voisulaa
1
keltuainen
1 tl
suolaa
kirkastettua voita paistamiseen
Lisukkeeksi:
sienisalaattia
mätiä
sipulisilppua
smetanaa
graavilohta
kylmäsavulohta
lämminsavulohta
graavisiikaa

Valmistusohjeet

  1. Lisää kädenlämpöiseen kermaviiliin hiiva, sokeri ja puolet
    jauhoista. Anna kohota 40 minuuttia.

  2. Vaahdota valkuainen. Lisää taikinajuureen lämmitetty maito, voisula, keltuainen, suola ja loput jauhot. Sekoita. Lisää valkuaisvaahto ja paista.


    Resepti on kirjasta Muru (Teos)

Kommentit

    Näytä lisää