Chorizo-simpukkapasta - Reseptit - Ilta-Sanomat

Chorizo-simpukkapasta

Paprikainen chorizo ja simpukat ovat jännittävä yhdistelmä tässä merellisessä pastakastikkeessa.

29.11.2012 12:14
Määrä4 annosta
Valmistusaika45 min.
Energia812 kcal / annos

Ainekset

  • 400 g

    spaghettia

  • 1 ½ kg

    simpukoita esim. vongole- tai/ja sinisimpukoita

  • 150 g

    raakamakkara chorizoa

  • 1

    fenkoli

  • 1

    punasipuli

  • 5

    valkosipulinkynttä

  • 1

    tuore keskivahva chili

  • 20 g

    voita

  • 3 rkl

    oliiviöljyä

  • 400 g

    säilöttyjä kirsikkatomaatteja

  • 1 tl

    sokeria

  • merisuolaa

  • 2 dl

    valkoviiniä

  • nippu lehtipersiljaa

  • mustapippurirouhetta

Valmistusohjeet

  1. Keitä spagetti. Puhdista simpukat juuresharjalla ja poista parta. Varmista, että käytät vain elävät simpukat.

  2. Kuutioi makkara. Leikkaa fenkoli ohuiksi siivuiksi. Suikaloi sipulit. Hienonna chili. Kuumenna voi ja öljy kasarissa. Kuullota fenkolia ja sipuleita kunnes ne pehmenevät. Lisää makkara sekä chili ja paista noin 10 minuuttia. Lisää kirsikkatomaatit, sokeri, suola ja valkoviini.

  3. Anna hautua kannen alla noin 20 minuuttia. Lisää simpukat ja anna kiehua kannen alla noin 4 minuuttia. Lisää persilja ja mustapippuria. Tarjoile pastan kanssa.

  4. Näin käsittelet simpukoita: Harjaa simpukat puhtaaksi juuriharjalla ja irrota kuoren parta veitsellä. Huuhtele lopuksi kylmän juoksevan veden alla. Huolehdi, että simpukat ovat eläviä ennen niiden valmistamista. Elävän simpukan kuori on kiinni. Jos kuori on raollaan, koputa sen pintaa, jolloin elävä simpukka vetäisee kuoren kiinni. Heitä rikkinäiset simpukat pois. Puhdistetut ja elävät simpukat laitetaan suoraan voimakkaasti kiehuvaan nesteeseen. Kypsytä kannen alla, kunnes kuoret avautuvat. Liian pitkään keittäminen tekee simpukoista sitkeitä. Kiinni jääneitä simpukoita ei pidä syödä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit