Chorizo-simpukkapasta

Paprikainen chorizo ja simpukat ovat jännittävä yhdistelmä tässä merellisessä pastakastikkeessa.
  • 45 min.
  • 4 annosta
  • 812 kcal / annos

Ainekset

400 g
spaghettia
1 ½ kg
simpukoita esim. vongole- tai/ja sinisimpukoita
150 g
raakamakkara chorizoa
1
fenkoli
1
punasipuli
5
valkosipulinkynttä
1
tuore keskivahva chili
20 g
voita
3 rkl
oliiviöljyä
400 g
säilöttyjä kirsikkatomaatteja
1 tl
sokeria
merisuolaa
2 dl
valkoviiniä
nippu lehtipersiljaa
mustapippurirouhetta

Valmistusohjeet

  1. Keitä spagetti.

    Puhdista simpukat juuresharjalla ja poista parta. Varmista, että käytät vain elävät simpukat.

  2. Kuutioi makkara. Leikkaa fenkoli ohuiksi siivuiksi. Suikaloi
    sipulit. Hienonna chili.

    Kuumenna voi ja öljy kasarissa. Kuullota fenkolia ja sipuleita
    kunnes ne pehmenevät.

    Lisää makkara sekä chili ja paista noin 10 minuuttia. Lisää kirsikkatomaatit, sokeri, suola ja valkoviini.
  3. Anna hautua kannen alla noin 20 minuuttia. Lisää simpukat ja anna kiehua kannen alla noin 4 minuuttia.

    Lisää persilja ja mustapippuria. Tarjoile pastan kanssa.
  4. Näin käsittelet simpukoita:

    Harjaa simpukat puhtaaksi juuriharjalla ja irrota kuoren
    parta veitsellä. Huuhtele lopuksi kylmän juoksevan veden
    alla.

    Huolehdi, että simpukat ovat eläviä ennen niiden valmistamista. Elävän simpukan kuori on kiinni. Jos kuori on raollaan, koputa sen pintaa, jolloin elävä simpukka vetäisee kuoren kiinni. Heitä rikkinäiset simpukat pois.

    Puhdistetut ja elävät simpukat laitetaan suoraan voimakkaasti kiehuvaan nesteeseen. Kypsytä kannen alla,
    kunnes kuoret avautuvat. Liian pitkään keittäminen
    tekee simpukoista sitkeitä.

    Kiinni jääneitä simpukoita ei pidä syödä.

Kommentit

    Näytä lisää