Kuorrutetut sinisimpukat - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kuorrutetut sinisimpukat

Kuorrutetut simpukat ovat näppärää sormisyötävää.

29.11.2012 12:21
Määrä4 annosta
Valmistusaika25 min.
Energia221 kcal / annos

Ainekset

  • 1 kg

    keitettyjä sini- tai vihersimpukoita

  • Kuorrutus:

  • 50 g

    aurinkokuivattuja tomaatteja

  • 50 g

    paahdettua ja säilöttyä paprikaa

  • 1 tl

    chilitahnaa

  • 4

    valkosipulinkynttä

  • nippu basilikaa

  • 20 g

    raastettua parmesaania tai pecorinoa

  • 2

    anjovista

  • 30 g

    pala vahnaa vaaleaa leipää

  • merisuolaa

  • mustapippuria

  • oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Keitä simpukat valmiiksi tai sulata pakastesimpukat. Hienonna tehosekoittimessa kuorrutusainekset tahnaksi. Lisää oliiviöljyä tarpeen mukaan. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja nosta tahnaa simpukoiden päälle. Kuumenna simpukoita 220 asteisen grillivastuksen alla noin 10 minuuttia. Tarjoile vähän jäähtyneenä.

  2. Näin käsittelet eläviä simpukoita: Harjaa simpukat puhtaaksi juuriharjalla ja irrota kuoren parta veitsellä. Huuhtele lopuksi kylmän juoksevan veden alla. Huolehdi, että simpukat ovat eläviä ennen niiden valmistamista. Elävän simpukan kuori on kiinni. Jos kuori on raollaan, koputa sen pintaa, jolloin elävä simpukka vetäisee kuoren kiinni. Heitä rikkinäiset simpukat pois. Puhdistetut ja elävät simpukat laitetaan suoraan voimakkaasti kiehuvaan nesteeseen. Kypsytä kannen alla, kunnes kuoret avautuvat. Liian pitkään keittäminen tekee simpukoista sitkeitä. Kiinni jääneitä simpukoita ei pidä syödä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit