Ainekset
1 kg
keitettyjä sini- tai vihersimpukoita
Kuorrutus:
50 g
aurinkokuivattuja tomaatteja
50 g
paahdettua ja säilöttyä paprikaa
1 tl
chilitahnaa
4
valkosipulinkynttä
nippu basilikaa
20 g
raastettua parmesaania tai pecorinoa
2
anjovista
30 g
pala vahnaa vaaleaa leipää
merisuolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
Valmistusohjeet
Keitä simpukat valmiiksi tai sulata pakastesimpukat. Hienonna tehosekoittimessa kuorrutusainekset tahnaksi. Lisää oliiviöljyä tarpeen mukaan. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja nosta tahnaa simpukoiden päälle. Kuumenna simpukoita 220 asteisen grillivastuksen alla noin 10 minuuttia. Tarjoile vähän jäähtyneenä.
Näin käsittelet eläviä simpukoita: Harjaa simpukat puhtaaksi juuriharjalla ja irrota kuoren parta veitsellä. Huuhtele lopuksi kylmän juoksevan veden alla. Huolehdi, että simpukat ovat eläviä ennen niiden valmistamista. Elävän simpukan kuori on kiinni. Jos kuori on raollaan, koputa sen pintaa, jolloin elävä simpukka vetäisee kuoren kiinni. Heitä rikkinäiset simpukat pois. Puhdistetut ja elävät simpukat laitetaan suoraan voimakkaasti kiehuvaan nesteeseen. Kypsytä kannen alla, kunnes kuoret avautuvat. Liian pitkään keittäminen tekee simpukoista sitkeitä. Kiinni jääneitä simpukoita ei pidä syödä.