Reseptit

Simpukat merimiehen vaimon tapaan

Valkosipuli ja yrtit maustavat valkoviinissä kypsäksi höyrytetyt simpukat.
  • 30 min
  • 4 annosta
  • 216 kcal / annos

Ainekset

1 ½ kg
sinisimpukoita
2
sipulia
2-4
valkosipulinkynttä
30-50 g
voita
3-4 dl
kuivaa valkoviiniä
nippu lehtipersiljaa tai muita yrttejä

Valmistusohjeet

  1. Puhdista sinisimpukat juuresharjalla ja poista parta.
    Varmista, että käytät vain elävät simpukat.

    Hienonna sipulit ja kuullota ne hitaasti voissa suuressa
    kattilassa.

    Hienonna persilja. Lisää valkoviini ja puolet persiljasta. Nesteen kiehuessa lisää simpukat. Peitä kannella ja ravistele kattilaa. Anna kiehua 2-3 minuuttia.

    Simpukat aukeavat kuumassa viinihöyryssä. Lisää loput persiljasta kattilaan ja nosta simpukat tarjolle.

    Tarjoile lisänä tuoretta leipää tai patonkia. Syö vain auenneet simpukat.
  2. Näin käsittelet eläviä simpukoita:

    Harjaa simpukat puhtaaksi juuriharjalla ja irrota kuoren
    parta veitsellä. Huuhtele lopuksi kylmän juoksevan veden
    alla.

    Huolehdi, että simpukat ovat eläviä ennen niiden valmistamista. Elävän simpukan kuori on kiinni. Jos kuori on raollaan, koputa sen pintaa, jolloin elävä simpukka vetäisee kuoren kiinni. Heitä rikkinäiset simpukat pois.

    Puhdistetut ja elävät simpukat laitetaan suoraan voimakkaasti kiehuvaan nesteeseen. Kypsytä kannen alla,
    kunnes kuoret avautuvat. Liian pitkään keittäminen
    tekee simpukoista sitkeitä.

    Kiinni jääneitä simpukoita ei pidä syödä.

Kommentit

    Näytä lisää