Metsämiehen hirvipata

Juurekset ja yrtit tuovat makua hirvenlihapataan.

11.12.2012 10:47
Määrä4-6 annosta
Valmistusaika5-6 t
Energia564 kcal / annos

Ainekset

  • 2

    porkkanaa

  • 300 g

    lanttua

  • 3 rkl

    voita

  • 1 kg

    hirven lapaa

  • 3 rkl

    voita

  • 2 rkl

    vehnäjauhoja

  • 6 dl

    punaviiniä

  • 4 dl

    riista- tai lihalientä

  • 10

    katajanmarjaa

  • 10

    mustapippuria

  • 4

    laakerinlehteä

  • 1 rkl

    yrttiseosta jossa on rosmariinia ja timjamia

  • kourallinen kuivattuja sieniä

  • Lopuksi:

  • 1 dl

    pihlajanmarja- tai mustaherukkahyytelöä

Valmistusohjeet

  1. Kuutioi vihannekset ja ruskista ne voissa. Nosta pataan. Leikkaa lapa reilunkokoisiksi paloiksi ja ruskista pinta voissa. Ripottele ruskistuneiden palojen päälle vehnäjauhoa. Nosta palat pataan. Lisää loput aineet hyytelöä lukuun ottamatta.

  2. Hauduta pataa vähintään 4-5 tuntia 150-asteisessa uunissa kannen alla. Ota pata uunista puoli tuntia ennen ruokailua ja sekoita joukkoon hyytelö.

  3. Nosta uunin lämpöä viimeiseksi puoleksi tunniksi 175 asteeseen ja anna padan porista ilman kantta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit