Reseptit
Metsämiehen hirvipata

Metsämiehen hirvipata
Juurekset ja yrtit tuovat makua hirvenlihapataan.
- 5-6 t
- 4-6 annosta
- 564 kcal / annos
Ainekset
- 2
- porkkanaa
- 300 g
- lanttua
- 3 rkl
- voita
- 1 kg
- hirven lapaa
- 3 rkl
- voita
- 2 rkl
- vehnäjauhoja
- 6 dl
- punaviiniä
- 4 dl
- riista- tai lihalientä
- 10
- katajanmarjaa
- 10
- mustapippuria
- 4
- laakerinlehteä
- 1 rkl
- yrttiseosta jossa on rosmariinia ja timjamia
- kourallinen kuivattuja sieniä
- Lopuksi:
- 1 dl
- pihlajanmarja- tai mustaherukkahyytelöä
Valmistusohjeet
- Kuutioi vihannekset ja ruskista ne voissa. Nosta pataan.
Leikkaa lapa reilunkokoisiksi paloiksi ja ruskista pinta voissa. Ripottele ruskistuneiden palojen päälle vehnäjauhoa. Nosta palat pataan.
Lisää loput aineet hyytelöä lukuun ottamatta. - Hauduta pataa vähintään 4-5 tuntia 150-asteisessa uunissa kannen alla.
Ota pata uunista puoli tuntia ennen ruokailua ja sekoita joukkoon hyytelö.
- Nosta uunin lämpöä viimeiseksi puoleksi tunniksi 175
asteeseen ja anna padan porista ilman kantta.
Kommentit
Näytä lisää