Ainekset
2
porkkanaa
300 g
lanttua
3 rkl
voita
1 kg
hirven lapaa
3 rkl
voita
2 rkl
vehnäjauhoja
6 dl
punaviiniä
4 dl
riista- tai lihalientä
10
katajanmarjaa
10
mustapippuria
4
laakerinlehteä
1 rkl
yrttiseosta jossa on rosmariinia ja timjamia
kourallinen kuivattuja sieniä
Lopuksi:
1 dl
pihlajanmarja- tai mustaherukkahyytelöä
Valmistusohjeet
Kuutioi vihannekset ja ruskista ne voissa. Nosta pataan. Leikkaa lapa reilunkokoisiksi paloiksi ja ruskista pinta voissa. Ripottele ruskistuneiden palojen päälle vehnäjauhoa. Nosta palat pataan. Lisää loput aineet hyytelöä lukuun ottamatta.
Hauduta pataa vähintään 4-5 tuntia 150-asteisessa uunissa kannen alla. Ota pata uunista puoli tuntia ennen ruokailua ja sekoita joukkoon hyytelö.
Nosta uunin lämpöä viimeiseksi puoleksi tunniksi 175 asteeseen ja anna padan porista ilman kantta.