Reseptit

Metsämiehen hirvipata

Juurekset ja yrtit tuovat makua hirvenlihapataan.
  • 5-6 t
  • 4-6 annosta
  • 564 kcal / annos

Ainekset

2
porkkanaa
300 g
lanttua
3 rkl
voita
1 kg
hirven lapaa
3 rkl
voita
2 rkl
vehnäjauhoja
6 dl
punaviiniä
4 dl
riista- tai lihalientä
10
katajanmarjaa
10
mustapippuria
4
laakerinlehteä
1 rkl
yrttiseosta jossa on rosmariinia ja timjamia
kourallinen kuivattuja sieniä
Lopuksi:
1 dl
pihlajanmarja- tai mustaherukkahyytelöä

Valmistusohjeet

  1. Kuutioi vihannekset ja ruskista ne voissa. Nosta pataan.

    Leikkaa lapa reilunkokoisiksi paloiksi ja ruskista pinta voissa. Ripottele ruskistuneiden palojen päälle vehnäjauhoa. Nosta palat pataan.

    Lisää loput aineet hyytelöä lukuun ottamatta.
  2. Hauduta pataa vähintään 4-5 tuntia 150-asteisessa uunissa kannen alla.

    Ota pata uunista puoli tuntia ennen ruokailua ja sekoita joukkoon hyytelö.

  3. Nosta uunin lämpöä viimeiseksi puoleksi tunniksi 175
    asteeseen ja anna padan porista ilman kantta.

Kommentit

    Näytä lisää