Kahden kaalin sosekeitto - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kahden kaalin sosekeitto

Sosekeitot ovat arkiruokaa parhaimmillaan. Kahden kaalin pehmeä sosekeitto valmistuu parsa- ja kukkakaalista.

11.12.2012 10:53
Määrä4 annosta
Valmistusaika45 min
Energia196 kcal / annos

Ainekset

  • 400 g

    parsakaalia

  • 400 g

    kukkakaalia

  • 2

    sipulia

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • 3 rkl

    rypsiöljyä

  • 10 dl

    kasvislientä

  • 2 dl

    kuivaa valkoviiniä

  • suolaa

  • <b>Lisäksi:</b>

  • 200 g

    herne-maissi-paprikapakastetta sulatettuna

  • auringonkukansiemeniä

Valmistusohjeet

  1. Paloittele parsakaalit, kukkakaali ja sipulit. Kuullota vihanneksia kattilassa tilkassa öljyä. Lisää kasvisliemi ja anna kiehua noin 20 minuuttia.

  2. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää viini ja suola. Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku. Koristele herne-maissipaprikaseoksella ja auringonkukansiemenillä.

  3. Jos haluat vielä kevyemmän version jätä viini pois. Voit korvata sen vedellä tai kasvisliemellä. Makua saat myös maustetuista kermoista. Keiton kanssa voit tarjoilla halutessasi raejuustoa, näin saat siihen proteiinia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit