Kahden kaalin sosekeitto

Sosekeitot ovat arkiruokaa parhaimmillaan. Kahden kaalin pehmeä sosekeitto valmistuu parsa- ja kukkakaalista.
  • 45 min
  • 4 annosta
  • 196 kcal / annos

Ainekset

400 g
parsakaalia
400 g
kukkakaalia
2
sipulia
1
valkosipulinkynsi
3 rkl
rypsiöljyä
10 dl
kasvislientä
2 dl
kuivaa valkoviiniä
suolaa
Lisäksi:
200 g
herne-maissi-paprikapakastetta sulatettuna
auringonkukansiemeniä

Valmistusohjeet

  1. Paloittele parsakaalit, kukkakaali ja sipulit. Kuullota vihanneksia kattilassa tilkassa öljyä. Lisää kasvisliemi ja anna kiehua noin 20 minuuttia.
  2. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää viini ja suola. Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku. Koristele herne-maissipaprikaseoksella ja auringonkukansiemenillä.
  3. Jos haluat vielä kevyemmän version jätä viini pois. Voit korvata sen vedellä tai kasvisliemellä. Makua saat myös maustetuista kermoista.

    Keiton kanssa voit tarjoilla halutessasi raejuustoa, näin saat siihen proteiinia.

Kommentit

    Näytä lisää