Lucia-pullat - Reseptit - Ilta-Sanomat

Lucia-pullat

Sahrami tuo kauniin värin tähän kullankeltaiseen Lucia-pullaan.

14.12.2012 8:33
Määrä18 kpl
Valmistusaika2 t
Energia113 kcal / annos

Ainekset

  • 2 dl

    maitoa

  • 50 g

    sulatettua voita

  • hyppysellinen sahramia

  • 25 g

    tuorehiivaa

  • 1 dl

    sokeria

  • ripaus suolaa

  • 5-6 dl

    vehnäjauhoja

  • rusinoita koristeluun

  • 1

    kananmuna pullien voiteluun

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä maito ja sula voi kädenlämpöiseksi. Lisää sahrami ja murustettu hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää sokeri ja suola. Sekoita hyvin.

  2. Lisää 4-5 dl jauhoja ja vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa helposti kulhon reunoista. Lisää jauhoja, jos taikina on liian löysää. Taikina saa jäädä suhteellisen pehmeäksi. Anna taikinan nousta 30 minuuttia puhtaan keittiöpyyhkeen alla.

  3. Jaa kohonnut taikina osiin ja pyöritä ohuita noin 20 cm:n pituisia pitkoja. Kierrä pitkot S:n muotoon ja nosta leivinpaperille. Älä sijoita pullia liian lähelle toisiaan, ne kohoavat uunissa. Paina jokaisen S:n kierteeseen yksi rusina ja anna pullien nousta pyyhkeen alla parisenkymmentä minuuttia.

  4. Voitele pullat munalla ja paista 225-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia. Pullat maistuvat parhailta lämpiminä kylmän maidon tai kuuman glögin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit